Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Επίθεση κατά λεωφορείου στην πορεία για την κηδεία του 19χρονου

Το λεωφορείο στο οποίο ξέσπασε η οργή ομάδας νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία, λίγο πριν την κηδεία του Θανάση ΚαναούτηΠερίπου 3.000 φίλοι και απλοί πολίτες στο νεκροταφείο Περιστερίου για το τελευταίο αντίο

Ολοκληρώθηκε, στο νεκροταφείο Περιστερίου, η κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης πέφτοντας από τρόλεϊ, μετά από διαπληκτισμό κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων.

Πλήθος περίπου 3.000 ατόμων, φίλων του νεαρού και απλών πολιτών, έχουν κατακλύσει τον χώρο, ακόμη και έξω από το νεκροταφείο. Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας του πλήθους που κατευθυνόταν προς την κηδεία, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες κατά λεωφορείου.

Στο λεωφορείο που δέχτηκε την επίθεση εγκλωβίστηκαν επιβάτες, οι οποίοι στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα. Εκτιμάται ότι υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς στο οδόστρωμα υπάρχουν εμφανή ίχνη αίματος.

Το λεωφορείο στο οποίο ξέσπασε η οργή ομάδας νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία, λίγο πριν την κηδεία του Θανάση Καναούτη Στο παρπρίζ του λεωφορείο γράφτηκε με σπρέι η λέξη "δολοφόνοι".

Πανό που κρέμασαν φίλοι του άτυχου 19χρονου, στην Π.Τσαλδάρη, λίγη ώρα πριν από την κηδεία τουΠανό που κρέμασαν φίλοι του άτυχου 19χρονου, στην Π.Τσαλδάρη, λίγη ώρα πριν από την κηδεία τουΣτιγμιότυπο από την πορεία των περίπου 1.000 πολιτών προς το νεκροταφείο Περιστερίου 16/8/2013Στιγμιότυπο από την πορεία των περίπου 1.000 πολιτών προς το νεκροταφείο Περιστερίου 16/8/2013 Στην πορεία, που ξεκίνησε μετά τις 16.00 από την πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου,  συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα.

Με εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Άγιος Αντώνιος και Ανθούπολη.

Νωρίτερα την Παρασκευή έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη τραγωδία. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες έκαναν έλεγχο κυρίως για τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: