Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση από τη φωτιά στη Σάμο

Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο, για προληπτικούς λόγους ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι είναι σε ύφεση.

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, το ορεινό και δύσβατο της περιοχής αποτελούν ανησυχητικούς παράγοντες για την εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, το σύνολο των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων, ο διοικητής Πυροσβεστικής Σάμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, ο επικεφαλής πολιτικής προστασίας του Δήμου, αιρετοί και πλήθος ιερέων.

Προσέτρεξαν επίσης σε βοήθεια, εθελοντές ιδιώτες με ειδικά οχήματα προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης. Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, ένα και μόνο μικτό πεζοπόρο τμήμα κατάφερε να προσεγγίσει το μέτωπο της φωτιάς που κατευθυνόταν προς το μοναστήρι και να του ανακόψει μερικώς την επέκταση.

Τα πυροσβεστικά εκτελούσαν εναέριες ρίψεις μέχρι και το τελευταίο φως της μέρας, παρά τους πυκνούς καπνούς που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης και καθιστούσαν τις πτήσεις άκρως επικίνδυνες.

Πηγή: thesstoday.gr

Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: