Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ στην πρώτη συνεδρίασή του αποφάσισε το σχεδιασμό συγκεκριμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τις επόμενες ημέρες ενάντια στις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών (και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο) που θα οδηγήσουν σε απολύσεις για να συμπληρωθεί ο κατάλογος της ντροπής κυβέρνησης και τρόικας.

 Η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο – φονιά που κατέθεσε χτες στη βουλή καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» 2.500 καθηγητές (52 ειδικοτήτων) στέλνοντάς τους στην ανεργία, καταργώντας τρεις ολόκληρους τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Πάνω από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

1.    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν τη Πέμπτη 11/7/13 στις 12.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος  (στην Αθήνα) στο συλλαλητήριο που οργανώνεται με συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ.

2.    Μετά το συλλαλητήριο (2.30 μμ περίπου) καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αττικής σε σύσκεψη στα γραφεία της ομοσπονδίας για ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών μας.

3.    Μεγάλη συγκέντρωση την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη στην Αθήνα (ημέρα που θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων). Την ίδια ημέρα καλούμε τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.

4.    Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ, σε συνεννόηση με τους αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης με στόχο να ακυρώσουν την ονομαστικοποίηση και νομιμοποίηση καταστάσεων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ή «υπεραριθμία».

5.    Καλούμε όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ (διορισμένα και αιρετά) να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμιά υπεραριθμία – διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού.

6.    Κοινό αγωνιστικό μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: