Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συντονιστική Ομάδα Σάμου Σ.Ο.Σ.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τη δωρεάν δημόσια Παιδεία.

Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται, συγχωνεύεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται από τις ενέργειες Κυβέρνησης και Τρόικας. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξαγγέλλει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, για την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου που αφορά στη μείωση των οργανικών θέσεων.

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Όχι στο «κούρεμα των σχολείων»                                  Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί

Αυτόν τον αγώνα στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης περιορίζονται δραματικά βασικές δράσεις και παροχές της εκπαίδευσης προς τους μαθητές και τη μόρφωσή τους. Οι δρομολογημένες και εφαρμοζόμενες ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, μεγιστοποιούν επικίνδυνα την υποβάθμιση των παρεχόμενων μορφωτικών προγραμμάτων,  με στόχο την απαξίωσή της στα μάτια των γονέων και της κοινωνίας, γενικότερα.

Συγχρόνως, αφού, οργανωμένα αφαιρείται ο δημοκρατικός ρόλος του σχολείου, επιχειρείται με πρωτοφανείς εκβιαστικούς τρόπους και βάρβαρες πολιτικές να προκληθεί πανικός, τρομοκρατία και χειραγώγηση, στους εκπαιδευτικούς για να διευκολύνουν το σχέδιο της νέας έμπνευσης που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και τελικά στις απολύσεις.

Εντάσσονται, δε και αυτές οι απολύσεις στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που έχουν συναποφασίσει Κυβέρνηση και Τρόικα για μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι και 150.000-180.000 έως το 2015, τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στέκεται αλληλέγγυα στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε έλληνα πολίτη να ενισχύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες εκπαίδευσης όλης της χώρας και όπου αλλού πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις, προκειμένου να ανακληθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πρέπει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να αντιδράσει και να αντισταθεί.

Με ηχηρό  και καθαρό ΟΧΙ στην κατάργηση και την ενοποίηση σχολείων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Όλοι οι γονείς καλούνται να στηρίξουν την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των παιδιών τους. Όλοι στα Σχολεία και στις Δημόσιες Υπηρεσίες την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 11:00 για κατάληψη των κτιρίων. Βοηθάμε έτσι Δασκάλους και Δημοσίους Υπαλλήλους να συμμετάσχουν στη Στάση Εργασίας, χωρίς να τους αφαιρεθεί το πενιχρό μεροκάματο!

Πρόκειται για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: