Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας της 10ης Απριλίου στην Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Αγαπητοί συνάδελφοι, την Τετάρτη, 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και ακολούθησε παράσταση στο Δ/ντή Εκπαίδευσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (44506/Δ4/02-04-2013), που καταργεί χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, και ζήτησαν τη θέση του Δ/ντή Εκπαίδευσης πάνω στο ζήτημα.

Ο Δ/ντής Α/βάθμιας δήλωσε* ότι καταρχήν συμφωνεί με όλες τις θέσεις του Συλλόγου, είπε όμως ότι προς το παρόν όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα γραφεία των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης και ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά ενημέρωση για το ζήτημα. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πρόταση της Α/βάθμιας ήταν όχι μόνο να μην καταργηθεί καμιά οργανική θέση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, αλλά και να αναβαθμιστεί κατά 1 οργανική το Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου Ικαρίας, χωρίς όμως το Υπουργείο να μας λάβει υπόψη»…

Από τη μεριά του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατατέθηκε (και έγινε αποδεκτή) η πρόταση να υπάρξει κοινό κείμενο θέσεων ενάντια στις καταργήσεις οργανικών, που θα συνυπογράφεται από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, τη Δ/νση Α/βάθμιας, το ΠΥΣΠΕ Σάμου, τους σχολικούς Συμβούλους, το Δήμο, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και όλα τα αρμόδια όργανα και φορείς που εμπλέκονται στο ζήτημα των σχολείων.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη, από όπου πληροφορηθήκαμε ότι «κάνουν ό,τι μπορούν προς όφελος των συναδέλφων», πλην όμως δε δέχτηκαν να μας κοινοποιήσουν ούτε τους πίνακες του Υπουργείου για να δούμε ιδίοις όμμασι τις προτεινόμενες μεταβολές ούτε τις αντιπροτάσεις της Περιφερειακής Δ/νσης…

*  Διευκρινίζουμε ότι μεταφέρουμε αυτολεξεί τα όσα ειπώθηκαν, χωρίς να σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε το περιεχόμενό τους ή ότι αποτελούν θέσεις του Δ.Σ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η κατάργηση οργανικών θέσεων αποτελεί κατάφωρα μια αντικοινωνική πράξη διάλυσης του δημόσιου σχολείου, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις παιδαγωγικές ανάγκες, τις κάθε λογής ιδιαιτερότητες και τον οικογενειακό προγραμματισμό είτε των συναδέλφων είτε των γονέων των μαθητών μας. 

Τινάζει στον αέρα κάθε πιθανότητα μετάθεσης και μας οδηγεί σε πλήρη ανασφάλεια για το μέλλον.

Είναι σημαντικό να μη συμβιβαστούμε με τις εκπτώσεις που πιθανόν θα εμφανιστούν ως «νίκη» της Διοίκησης ή «μεγαλοψυχία» του Υπουργείου, να προασπιστούμε τις θέσεις που γνωρίζουμε καλά ότι έχουν ανάγκη τα σχολεία μας και κυρίως να μην επιτρέψουμε ούτε ένας συνάδελφος να βρεθεί σ΄ αυτό το απάνθρωπο καθεστώς.

Μόνο ενωμένοι έχουμε ελπίδα να πετύχουμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: