Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο ΠΕΚ Μυτιλήνης

Μετά από επικοινωνία μας με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Παράλληλη στήριξη, όσον αφορά την επιμόρφωσή τους στο ΠΕΚ Μυτιλήνης, σας γνωστοποιούμε ότι είναι απολύτως αδύνατο για τους συναδέλφους της Σάμου, μέσα στην οικονομική δυσπραγία που υπάρχει και με ένα μισθό που δεν επαρκεί ούτε για τις βασικές τους ανάγκες, να καλύψουν με δικά τους έξοδα την μετακίνηση και την παραμονή τους στη Μυτιλήνη, προκειμένου να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο.

Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών να γίνεται στην περιοχή που εργάζονται με απαλλαγή από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Ειδικά για τη δική μας περιοχή που υπάρχει αντικειμενική δυσκολία μετακίνησης -ακόμη και για γεωγραφικούς λόγους- θεωρούμε άδικο να εξαιρούνται ή να αποκλείονται συνάδελφοι από επιμορφωτικές διαδικασίες που αντικειμενικά θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στο έργο τους.

Ως εκ τούτου ζητάμε να κατανοήσετε τα προβλήματα που προκύπτουν και:

  1. Να οργανωθεί αντίστοιχο επιμορφωτικό σεμινάριο στο νησί της Σάμου,
  1. Να καλυφθούν όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης των εκπαιδευτικών από το ΠΕΚ Μυτιλήνης, σε περίπτωση που το πρώτο αίτημα δεν είναι εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: