Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πορεία ενάντια στο φασισμό

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική πορεία στο Βαθύ (τόπος συγκέντρωσης η πλατεία Πυθαγόρα) και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου παραθέτει εκ νέου το ψήφισμα για το φασισμό, που ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από τη Γενική Συνέλευση στις 18 Δεκεμβρίου.

Ψήφισμα της Γ.Σ. ενάντια στο φασισμό

Απέναντι στη νεοναζιστική απειλή, οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης δηλώνουμε:

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του. Στο σωματείο μας, στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας, είναι ανεπιθύμητα μέλη και στελέχη εγκληματικών ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσής Αυγής. Οι απειλές των βάρβαρων νοσταλγών του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου δεν θα λυγίσουν το αδούλωτο δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπουν.

Δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού.

Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Κάθε πεινασμένο παιδί, είναι κόμπος στο δικό μας στομάχι. Κάθε αμόρφωτο παιδί, είναι μια χαμένη ελπίδα για όλους μας. Κάθε φοβισμένο παιδί, είναι ένα μέλλον φόβου και μίσους για όλους μας.

Λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στη φασιστική, αμερικανοκίνητη χούντα, δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Η μάχη ενάντια στις ναζιστικές ιδέες είναι μάχη :

· Της γνώσης ενάντια στην αμορφωσιά

· Της συλλογικότητας ενάντια στον ατομισμό

· Της κοινωνικής δράσης ενάντια στους κάθε είδους «σωτήρες»

· Της ομορφιάς της ζωής, ενάντια στο μίσος

· Της ελευθερίας ενάντια στον τρόμο.

· Είναι μάχη ενάντια στα σκοτεινά πλοκάμια του συστήματος εξουσίας.

Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη: της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου, το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ, τους φορείς και τα σωματεία των περιοχών μας, θα συνεχίσει να συμμετέχει και να συνδιοργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, δράσεις και κινητοποιήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία που δηλητηριάζουν το παρόν και το μέλλον μας και τυφλώνουν άτομα και συνειδήσεις.

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

           Δάλλη Μαρία                                   Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: