Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Γ.Σ. Ικαρίας: Απάντηση στα ψέματα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Παρά την ξεκάθαρη και συντριπτική απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ, (στην οποία οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ παραδέχτηκαν ότι είναι ψέμα, η διαδόση σε όλη την Ελλάδα της πληροφορίας ότι η απόφαση για εκλογές χωρίς δικαστικό ανήκει στην πλειοψηφία του ΔΣ) τα μέλη του ΠΑΜΕ εξακολουθούν να διακινούν την άθλια καταγγελία σε όλη την Ελλάδα και να εκδίδουν αποφάσεις όπου έχουν πλειοψηφία. Επειδή η υπονόμευση ενός σωματείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το (ήδη "ταλαιπωρημένο") συνδικαλιστικό κίνημα, ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να διαδοθεί η αλήθεια!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων η οποία συγκλήθηκε στις 18/2/2013, όσο αφορά στα ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με τις προγραμματισμένες για τις 27/2 εκλογές του σωματείου μας, αποφασίζει και καταθέτει τα εξής προς κάθε ενδιαφερόμενο.

1)      Η απόφαση για να προχωρήσει σε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο το σωματείο μας, ανήκει στη Γενική Συνέλευση (23 /1) και σε ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ. Προέκυψε με δεδομένη την άρνηση (στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του ΔΣ μας) του πρωτοδικείου Σάμου να παράσχει δικαστικό αντιπρόσωπο από τα μέσα Νοέμβρη και μετά και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να υποτιμάει και να υπονομεύει τη συνέλευση μας, αποδίδοντας στις αποφάσεις μας, δόλο, η μεθοδεύσεις για διώξεις που κάποιοι έβγαλαν από το μυαλό τους.

Με δεδομένη την πρόθεση των συναδέλφων του ΠΑΜΕ να δουν αυτή την απόφαση ως κομμάτι ενός σχεδίου που έχει στόχο τον αποκλεισμό συναδέλφου από το ψηφοδέλτιο τους και παρά την κατηγορηματική αντίθεση μας με τις πρακτικές τους, αποφασίζουμε την εκ νέου παράταση της θητείας του ΔΣ. Διαβλέποντας από τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν, τη πρόθεση τους να υπονομεύσουν το σωματείο και θέλοντας να το περιφρουρήσουμε από κάθε τέτοια επιβουλή, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ (ξεχωριστές από αυτές για την ομοσπονδία), όποτε εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

2)      Όσο αφορά το θέμα που προέκυψε με τη κατάθεση των ψηφοδελτίων επισημαίνουμε, ιδιαίτερα σε όσους καλοθελητές επιχειρούν για μια ακόμη φορά να παρέμβουν στα εσωτερικά του σωματείου μας, ότι κανείς δεν απέκλεισε κανέναν. Όπως κάθε χρόνο το ΔΣ παρέλαβε τα ψηφοδέλτια και ενέκρινε τις υποψηφιότητες με βάση το καταστατικό του σωματείου. Ακόμη και με βάση τις διατάξεις του 1264/82 που το ΠΑΜΕ επικαλείται στη καταγγελία του, γίνεται σαφές ότι κάθε τέτοιο ζήτημα ρυθμίζεται από το καταστατικό της εκάστοτε συνδικαλιστικής ένωσης. Το καταστατικό της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων αποκλείει κάθε τέτοια περίπτωση και δεν κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό ως «φίμωση». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι προβλέπουν τα καταστατικά άλλων ενώσεων, όπως επίσης δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράβλεψη τους, στη βάση ανίερων συμμαχιών ή απλά ως αποτέλεσμα επιπολαιότητας. Προσπερνώντας την πολιτική ουσία (δεν άπτεται του παρόντος) του ζητήματος των αποσπάσεων σε κομματικά γραφεία, με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι, ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγχέονται με τις αποσπάσεις στην δική μας ομοσπονδία και υπενθυμίζουμε, ότι ούτε καν τα μέλη της ΟΛΜΕ δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας στην ΕΛΜΕ τους.

3)      Γνωρίζοντας ότι το θέμα έχει τεθεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ καλούμε τα μέλη του, με τη στάση τους να συμβάλλουν στη δημοκρατική λειτουργία των τοπικών ενώσεων και να απορρίψουν κάθε πρόταση που θα καλεί τις ΕΛΜΕ να καταπατούν τις διατάξεις των καταστατικών λειτουργίας τους, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περιπέτειες το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

clip_image002ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ («ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ», στηρίζονται από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ)

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

Αποκλείουν από το ψηφοδέλτιο και απειλούν με διαγραφή από το σωματείο συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ επειδή είναι αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας («Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση-Παρεμβάσεις», που στηρίζονται από την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και το «Μ-Λ ΚΚΕ») απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και μεθοδεύει με προκλητικό τρόπο τη διαγραφή από το σωματείο συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στο νησί. Το επιχείρημα είναι ότι η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ είναι πάνω από ένα χρόνο αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Σημειώνουμε ότι με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. οι αρχαιρεσίες θα γίνουν χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου! Δηλαδή, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!

Ανάλογη προσπάθεια είχαν κάνει οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και πέρσι. Είχαν προσπαθήσει να αποκλείσουν τη συνάδελφο από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με το ίδιο επιχείρημα. Κάτω από την αντίδραση των ίδιων των συναδέλφων στο νησί, δεν το είχαν καταφέρει. Τώρα, απειλούν και με διαγραφή από το σωματείο!

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δεν στοχεύει μόνο στο ΠΑΜΕ. Χτυπά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπά όλους τους συναδέλφους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και της δυνατότητας των κομμάτων να έχουν στη διάθεσή τους αποσπασμένους εργαζόμενους, όπως εξάλλου προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη! Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους!

Πριν δηλαδή την κυβέρνηση, φρόντισαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

Ποιοι είναι αυτοί και που το βρήκαν το δικαίωμα να αποκλείουν εργαζόμενους από τα σωματεία τους και από τις αρχαιρεσίες, επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους να αποσπαστούν σε κάποιο Κόμμα;

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να διαγραφούν από τα σωματεία και όλοι οι συνδικαλιστές που είναι αποσπασμένοι στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… και έχουν συνδικαλιστική άδεια!

Τέτοια πράγματα σίγουρα θα τα ζήλευε ακόμα και ο Βρούτσης!

Έτσι εννοούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την ανασύνταξη του κινήματος; Αποκλείοντας από τα ψηφοδέλτια συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και απειλώντας τους με διαγραφή από τα σωματεία τους;

Αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά πόσο ψεύτικη και υποκριτική είναι η πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για «συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς». Μισούν το ΠΑΜΕ, αλλά την ίδια ώρα ψαρεύουν σε θολά νερά. Έφτασαν στο σημείο να πουν ακόμα και το εξής: «η συνάδελφος έχει αποσπαστεί εκτός νησιού, στον Περισσό (!) και από τον Περισσό (!) έχει έρθει στην Ικαρία… το γεγονός ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ, στις Απεργίες της ΟΛΜΕ, δεν αφορά την ΕΛΜΕ, αφορά τον Περισσό (!) ». Χυδαίος, ωμός αντικομμουνισμός, εμπάθεια και μένος απέναντι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Όταν ακόμα και οι πέτρες στη νησί γνωρίζουν ότι η συνάδελφος δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από το νησί, έχει οργανική θέση σε σχολείο του νησιού, ζει και δρα πολιτικά στην Ικαρία.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους δεν έχουν λείψει από κανέναν αγώνα μέχρι τώρα, τα δίνουν όλα για τη λειτουργία, για την αναζωογόνηση των σωματείων. Συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση στην Ικαρία και τους Φούρνους, προσπαθούν να συμβάλλουν στο δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Για τη δράση τους αυτή έχουν δεχθεί μηνύσεις και διώξεις, ανάμεσα σε άλλους και από τον δήμαρχο Ικαρίας, με τον οποίο η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πορεύεται «αγωνιστικά» και καλεί σε «ενότητα».

Το επιχείρημα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για δήθεν πιστή τήρηση του καταστατικού είναι υποκριτικό. Την ίδια ώρα που οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «κόπτονται» για τη νομιμότητα διενεργούν αρχαιρεσίες χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή!

Η όλη μεθόδευση βγάζει μάτι! Δεν θέλουν δικαστικό για να μπορούν από μόνοι τους να διαγράψουν από την ΕΛΜΕ την συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ ή να την αποκλείσουν από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αν υπήρχε δικαστικός θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν το νόμο 1264/1982, που υπερισχύει των καταστατικών των σωματείων και ο οποίος πουθενά δεν βάζει ζήτημα διαγραφής των αποσπασμένων συναδέλφων από τα σωματεία ή αποκλεισμού τους από τις αρχαιρεσίες. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν να διαγράψουν και την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ από το σωματείο της ή να την αποκλείσουν από το ψηφοδέλτιο.

Η αλήθεια είναι ότι ερμηνεύουν το καταστατικό της ΕΛΜΕ κατά το δοκούν και καταπώς βολεύει την πλειοψηφία του Δ.Σ. για να φιμώσουν το ΠΑΜΕ! Πουθενά στην Ελλάδα, σε κανένα καταστατικό, σε καμία ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει άρθρο που να προβλέπει τη διαγραφή συναδέλφου από το σωματείο του ή τον αποκλεισμό από τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., επειδή είναι αποσπασμένος σε κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος. Τέτοιο άρθρο δεν υπάρχει ούτε μέσα στο καταστατικό της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων!

Αντίθετα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πήρε πρόσφατα ομόφωνη απόφαση για εγγραφή στις κατά τόπους ΕΛΜΕ των αποσπασμένων συναδέλφων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας

Σε όλη την Ελλάδα, αποσπασμένοι συνάδελφοι συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και καμιά ΕΛΜΕ, καμιά άλλη παράταξη (ούτε καν η ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ) δεν έβαλε ποτέ κάποιο θέμα. Σημειώνουμε ότι αποσπασμένους συνδικαλιστές, με πλήρη απαλλαγή και συνδικαλιστική άδεια, έχουν όλες οι παρατάξεις, ανάμεσά τους και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… Αρκεί να πούμε ότι ακόμα και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το 2009, ήταν προηγούμενα αποσπασμένος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ!

Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς το ψηφοδέλτιο έχει κατατεθεί και με το όνομα της συγκεκριμένης συναδέλφου.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Ικαρίας αναλαμβάνει βαριά πολιτική ευθύνη με τον αποκλεισμό του στελέχους του ΠΑΜΕ.

Είναι δικαίωμα του καθενός να μην συμφωνεί, να κάνει κριτική πολιτικά στο ΠΑΜΕ ή όπου αλλού θέλει (την κριτική δεν τη φοβόμαστε, την επιδιώκουμε) και άλλο πράγμα να προσπαθεί με πραξικοπήματα τέτοιου είδους να φιμώσει τη φωνή του ΠΑΜΕ.

Και κάτι για το τέλος: Στο νόμο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το συνδικαλιστικό κίνημα μεθοδεύεται και η κατάργηση των παρατάξεων, η υποχρεωτική συγκρότηση ενιαίων, «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων. Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που εδώ και χρόνια καλλιεργούν, πρώτα απ’ όλους, τη λογική των «ανεξάρτητων, ακομμάτιστων ψηφοδελτίων», τη λογική του «ανεξάρτητου, ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου» συνδικαλισμού, τη λογική «των πλατειών» μέσα στα συνδικάτα;

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Αθήνα, 14/02/2013

Διαβάστε και την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων για το ίδιο θέμα

Συνδικαλιστική αθλιότητα και φθηνές μεθοδεύσεις από το ΠΑΜΕ

Κάθε χρονιά πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ τα ίδια… Συνομωσίες, αποκλεισμοί, διώξεις..

Με αηδία και χωρίς καμία πλέον έκπληξη, παρακολουθήσαμε το στοίβαγμα ψεμάτων, ανακριβειών και λογικών ακροβασιών σε μια και μόνο ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, τόσων πολλών, που δύσκολα απαντώνται στο σύνολο τους.

Με αφορμή υποτιθέμενη «διαγραφή συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ επειδή είναι αποσπασμένη στο ΚΚΕ», επιχειρείται η διαστροφή των γεγονότων και η δημιουργία κλίματος «πολιτικών διώξεων και αποκλεισμών των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ» .

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας που υποτίθεται πως μεθόδευσε τον αποκλεισμό οργανώνοντας εκλογές χωρίς δικαστικό, δεν πήρε τέτοια απόφαση! Αφού προσπάθησε από το Νοέμβριο που γίνονται συνήθως οι εκλογές, να εξασφαλίσει παρουσία δικαστικού και εισέπραξε τρεις διαδοχικές αρνήσεις από το ειρηνοδικείο Σάμου, κάλεσε τελικά το Γενάρη 2 Γενικές Συνελεύσεις για το θέμα. Το παράδοξο είναι πως την αγωνία για διενέργεια εκλογών την έχει η πλειοψηφούσα παράταξη, με το ΠΑΜΕ να δηλώνει σε ΓΣ και ΔΣ πως «δεν καταλαβαίνει τη βιασύνη που έχει πιάσει κάποιους για εκλογές». Η Γ.Σ. (στην οποία συμμετείχε και το ΠΑΜΕ ) αποφάσισε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο σχεδόν ομόφωνα (5 λευκά του ΠΑΜΕ), πρακτική που ακολουθείται από πολλά σωματεία της χώρας, προβλέπεται από το καταστατικό και που είναι κατά την κρίση της Γ.Σ., η ορθότερη.

Γιατί το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της διαδικασίας παρά μόνο αν τους επιβλέπει δικαστής; Πως θα μπορούσε ο ειρηνοδίκης να αλλάξει τις υποψηφιότητες αφού τους υποψηφίους τους ανακηρύσσει το ΔΣ, βάσει καταστατικού, τουλάχιστον 12 μέρες πριν; Από πού προέκυψε τόση νομιμοφροσύνη ξαφνικά, ειδικά όταν αυτή η πρακτική ακολουθείται και από σωματεία όπου έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ;

Για τον επιχειρούμενο αποκλεισμό:

Η συνάδελφος Κ. Σεφέρη είναι αποσπασμένη στο Υπ. Εσωτερ. και από εκεί έχει διατεθεί στα γραφεία του Κ.Κ.Ε. για γραμματειακή υποστήριξη από τον 05/2011.

Βεβαίως κανένα καταστατικό δεν προβλέπει διαγραφή ή αποκλεισμό για κάποιον που είναι αποσπασμένος σε κομματικό γραφείο. Το καταστατικό του σωματείου (που τροποποιήθηκε το 2005 επί προεδρίας της συγκεκριμένης συναδέλφου σε αυτό ακριβώς το άρθρο) προβλέπει όμως με σαφήνεια ότι μέλη του επιτρέπεται να είναι « όσοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί υπηρετούν στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός βέβαια των ειδικών περιπτώσεων (αιρετοί κ.λ.π.), στα Γραφεία των ΔΙΔΕ και στις διάφορες Υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σαν ωρομίσθιοι, έστω και για μια ώρα, στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». (Άρθρο 5)

Επίσης για την υποψηφιότητα για το Δ.Σ. σημειώνει ρητά ότι: «Αποκλείονται από το Δ.Σ εκπαιδευτικοί λειτουργοί:... γ) Εφόσον έχουν αποσπαστεί με αίτηση τους εκτός της περιοχής της ΕΛΜΕ για ένα διδακτικό έτος.» (Άρθρο 12/παρ γ). Και βέβαια, ο Ν. 1264/82 αναφέρει ρητά ότι τα καταστατικά των ενώσεων ορίζουν τα θέματα αυτά, καθώς και ότι: « διαγράφεται το μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης: ..2) πού πριν έξι (6) μήνες έχει πάψει με τη θέλησή του να απασχολείται στον επαγγελματικό κλάδο απασχόλησής του, εκτός εάν τούτο οφείλεται στην εκλογή του στο Κοινοβούλιο ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.»

Σε κάθε περίπτωση να γίνει ξεκάθαρο ότι το καταστατικό του κάθε σωματείου δεν είναι ο Νόμος που μας επιβάλλει το κράτος, ή πολύ περισσότερο κάτι τυπικό κι ανούσιο όπως θέλει να το παρουσιάζει το ΠΑΜΕ. Είναι οι κανόνες που θέτουμε για τη λειτουργία του σωματείου μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Κι επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίζουμε, προτείναμε στο ΠΑΜΕ να φέρει το ζήτημα σε Γ.Σ. που έχει οριστεί την 18/2/13. Αντ’ αυτού προτίμησε το λασποπόλεμο.

Και βέβαια για να θολώσει τα νερά μπλέκει τους αποσπασμένους σε κόμματα με αυτούς σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στην ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ κλπ. την ώρα που ξέρει πως υπάρχει ειδική ρύθμιση στα καταστατικά των σωματείων για αιρετούς και πως το καταστατικό της ΟΛΜΕ (που είναι βέβαια διαφορετικό από αυτό των τοπικών πρωτοβάθμιων) επιτρέπει τέτοιες υποψηφιότητες!

Παρ’ όλα αυτά το ΠΑΜΕ αξιώνει την αποδοχή μιας καθ’ όλα παράτυπης υποψηφιότητας. Το ίδιο επιχείρησε και πέρυσι, και καταθέτοντας μια σειρά από ψέματα και αποκρύπτοντας γεγονότα (και όχι βέβαια «από την αντίδραση των ίδιων των συναδέλφων στο νησί..»), κατάφερε να αποσπάσει την επικύρωση της υποψηφιότητας της εν λόγω συναδέλφου. (ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε τον αποκλεισμό της!)

Για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο το εξής: Με δεδομένα τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων 6 χρόνων, το ΠΑΜΕ δεν ενδιαφέρεται για τις εκλογές του σωματείου και επιχειρεί την υπονόμευση τους. Αποφάσισαν με τη μεθόδευση αυτή να στηθεί μια προβοκάτσια εις βάρος του. Ξεκάθαρα το προσχεδίασαν! Για το λόγο αυτό εξ άλλου, ούτε καταψήφισαν, ούτε όμως δεσμεύτηκαν στη Γ.Σ. που οδήγησε σε εκλογές πως δε θα τις καταγγείλουν, παρ ότι ρωτήθηκαν ευθέως και επανειλημμένα! Προσπαθούν να παρουσιάσουν το ζήτημα ως διένεξη δυο παρατάξεων για να οδηγήσουν το σωματείο σε δικαστές και εκλογοδικεία και αφού δε μπορούν να το ελέγξουν, να το διαλύσουν όπως επιχείρησαν και στο παρελθόν. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Για την ουσία:

Έψαχναν ένα πρόσχημα για να καταγγείλουν και να υπονομεύσουν τη διαδικασία και τελικά ανακάλυψαν αποκλεισμούς! Μέσα από ψέματα και ασυνάρτητα «επιχειρήματα», καταγγέλλουν φιμώσεις και αποκλεισμούς χωρίς να λένε λέξη για τη ταμπακιέρα.

Ποια είναι η θέση τους για το ζήτημα των αποσπάσεων σε κομματικά γραφεία; (το οποίο σκόπιμα επιχειρούν να ταυτίσουν με τις αποσπάσεις σε ομοσπονδίες). Σύμφωνα με δήλωση τους στο Δ.Σ. «διαφωνούν, ζητάνε τη κατάργηση του νόμου, αλλά μέχρι τότε τον χρησιμοποιούν»!

Πως γίνεται κάποιος που έχει αποσπαστεί δυο χρόνια εκτός εκπαίδευσης και βρίσκεται μέσω του υπουργείου εσωτερικών σε κάποιο κόμμα, να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για να είναι εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Ικαρίας;

Τέλος πως αντιλαμβάνονται οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ τη τήρηση του καταστατικού; Οι υπέρμαχοι του 1264/82 νόμου του αστικού κράτους (με βάση τον οποίο δεν πρέπει να έχει ούτε την ιδιότητα του μέλους), πως προσπερνούν τόσο εύκολα τις διατάξεις που ορίζουν τη λειτουργία της ΕΛΜΕ που είναι «νόμοι» των εργαζομένων; Και αν αγνοήσουμε το καταστατικό για τη συνάδελφο, γιατί να μη το κάνουμε για οποιονδήποτε άλλον θέλει, ή θα θελήσει στο μέλλον να θέσει υποψηφιότητα; Και που θα οδηγήσει αυτή η πρακτική το σωματείο αν όχι στην απόλυτη διάλυση;

Αποτελεί συνδικαλιστική αθλιότητα να αποκρύπτεις την απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης, να την υπονομεύεις, να την διαβάλεις και να τη διασύρεις σε όλη τη χώρα με ψεύδη και ασυναρτησίες, καλώντας μάλιστα μέλη άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν γνωρίζουν τα γεγονότα, να καταγγείλουν ανύπαρκτες «μεθοδεύσεις». Αυτός είναι ο σεβασμός τους απέναντι στους συναδέλφους, στις διαδικασίες και στο σωματείο. Υποτιμούν όμως για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη των συναδέλφων. Και αυτό θα αποδειχθεί ξανά, ασυγχώρητο λάθος.

Ικαρία 17/2/2013

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: