Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

clip_image002ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ : Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013, στις 6.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου

Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της ακύρωσης των Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε για ακόμη μία φορά στο δρόμο αγωνιζόμενοι για την ανατροπή της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν ΣΑΜΟΥ σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013, στις 6.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου

Δείτε την εισήγηση της ΔΟΕ εδώ

Επίσης, με ανακοίνωσή της,  η ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 6μμ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση :

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μέσα στις διακοπές το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε και ανακοίνωσε την ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης έτσι ώστε για το σύνολο σχεδόν της χώρας κάθε νομός να θεωρείται μια περιοχή μετάθεσης. Σε αυτά τα πλαίσια ολόκληρο το νησί της Σάμου είναι πλέον μία περιφέρεια (Α΄Σάμου).

Προφανής αρνητική συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι η συμπλήρωση ωραρίου του κάθε συναδέλφου θα μπορεί να γίνεται με τη διάθεση του σε οποιοδήποτε σχολείο του νησιού και εννοείται χωρίς αποζημίωση για τα έξοδα της μετακίνησης του!

Η διαμόρφωση καθεστώτος μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης, η δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των εκπαιδευτικών και η πολλαπλή διαίρεση τους, αποτελούν κεντρικά στοιχεία της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αυτό γίνεται φανερό αν λάβουμε υπόψη μας το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο του Υπουργείου  (ν3848/10 και ν. 4093/12-3ο μνημόνιο) αλλά και τα επικείμενα νέα μέτρα: συμπτύξεις τμημάτων, κλείσιμο σχολείων, αύξηση διδακτικού ωραρίου, αξιολόγηση. Με το συνδυασμό όλων αυτών γίνεται φανερό πως το Υπουργείο σχεδιάζει να
    εξαφανίσει τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία ενώ ταυτόχρονα έχει αναγγείλει το μηδενισμό διορισμών μονίμων και τη μείωση κατά 87% των αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά!
    Επιβάλλει «για πάντα» την εξαθλίωση και καθεστώς φόβου και υποταγής στους εκπαιδευτικούς.

Για  αυτό εξάλλου το στόχο χρησιμοποιείται ήδη το περίφημο «εντέλλεσθε» με το οποίο τίθεται «αυτοδίκαια» σε αργία-διαθεσιμότητα και προς απόλυση  όποιος συνάδελφος έχει «ανάρμοστη» (!!) συμπεριφορά. Και για να προϊδεάσει ως που μπορεί να φτάσει η βαρβαρότητα της εποχής των Μνημονίων το Υπουργείο αποφάσισε την απόλυση (προς το παρόν μόνο των αναπληρωτών) ασθενών ή εγκύων συναδέλφων όταν συμπληρώνουν 15 μέρες αναρρωτικής άδειας!

Η ανάγκη να ξεπεράσουμε την αδράνεια και την διαχείριση των αγωνιών μας ο καθένας μόνος του είναι παραπάνω από φανερή. Η ανάγκη να συζητήσουμε όλοι μαζί, να κυριαρχήσει η συλλογική στάση και η μαζική αντίσταση  είναι η πιο αληθινή, είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Όλοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 6μμ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: