Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2013

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη

Τη Δευτέρα 21/1, ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2013. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις και ανάκλησή της μπορεί να γίνει μέχρι 22-2-2013, ενώ ανάκληση μετάθεσης δεν γίνεται.

Φέτος, οι περιοχές μετάθεσης άλλαξαν και πλέον ταυτίζονται με τους νομούς (με εξαίρεση την Αττική, την Θεσσαλονίκη και τα νησιά), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τη μοριοδότησή τους, αφού προέρχονται από διαφορετικές περιοχές μετάθεσης και θα κρίνονται πλέον από κοινού για την τοποθέτησή τους μέσα στο ίδιο ΠΥΣΠΕ. Έτσι θα γίνονται πιο εύκολα οι μετακινήσεις των εκπ/κών από σχολείο σε σχολείο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας στην συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (14/1/2013) ότι «έχουν δώσει σαφείς οδηγίες οι μετακινήσεις να γίνονται στην πλησιέστερη περιοχή» δεν πείθουν κανένα.

Οι μεταθέσεις πραγματοποιούνται με βάση τα οργανικά κενά. Επειδή όμως θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη-δεν είναι τυχαίο ότι ζητούν τη μέγιστη χωρητικότητα των αιθουσών στο survey και η επερχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπ/κών, δεν γνωρίζει κανείς τον αριθμό αυτών των κενών.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις:

· Οι νεοδιόριστοι του 2012-13 έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης οριστικής τοποθέτησης μετά την κατάργηση της διετίας.

· Ο αριθμός των περιοχών μετάθεσης που μπορεί να δηλώσει κανείς είναι 15.

· Διπλασιασμό μορίων δικαιούνται όσοι διορίστηκαν από 20-5-10 έως 31-12-10 και έχουν  υπηρετήσει  αδιαλείπτως, σε σχολικές μονάδες της περιοχής που διορίστηκαν ή μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή για το συμφέρον της υπηρεσίας χωρίς τη θέληση τους.

· Οι περσινές βάσεις μεταθέσεων, αλλά και οι προηγούμενες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν βάση για τις φετινές μεταθέσεις, εκτός και οι περιοχές μετάθεσης παραμένουν οι ίδιες.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, όσοι επιθυμούν μετάθεση σε άλλο σχολείο εντός ΠΥΣΠΕ και οι νεοδιόριστοι του 2012.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Δεν υπάρχουν σχόλια: