Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ξαφνικά ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος διέταξε Έκτακτα Μέτρα Ασφαλείας στις μονάδες!

«Που το πάει» ο Σαμαράς και ο Μπαλτάκος, η Ε.Ε. και η Μέρκελ;

Η Κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η στρατιωτική ηγεσία συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα της εισβολής των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο καλλιεργώντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει τη λήψη έκτακτων μέτρων!

Με σήμα που έστειλε πριν από λίγο στις μονάδες όλης της επικράτειας ο Α/ΓΕΕΘΑ ζητά έκτακτα μέτρα φρούρησης των μονάδων και των αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών. Το σήμα Κωσταράκου όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει συναγερμό παντού!

Τα ερωτήματα είναι εύλογα:  Από ποιον και τι κινδυνεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι μονάδες τους ώστε να απαιτούνται έκτακτα μέτρα ασφαλείας; Υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο "κίνδυνο"; Ή απλά πρόκειται για ένα μήνυμα της ηγεσίας προς τα στελέχη ότι πρέπει γενικώς να βρίσκονται σε εγρήγορση. Στρατιωτικοί που βρέθηκαν απέναντι σε κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς-επιδόματα-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, απειλήθηκαν να μην συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και τώρα καλούνται «να συσπειρωθούν γύρω από το Σαμαρά και να σώσουν τη χώρα». Άραγε ο λαός μας αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ , τα Μνημόνια και Τη Μέρκελ;

Είναι οι ίδιοι στρατιωτικοί που το προηγούμενο Σαββάτο καταγγέλλονταν από το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα, αλλά οι ίδιοι γνωρίζουν ότι σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση στέλνεται σήμα στις μονάδες να μπουν σε Επιφυλακή και ξέρουν ότι τον Στρατό θα διατάξει να κατέβει στο δρόμο η ίδια η κυβέρνηση για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Τώρα βλέπουν την 71η Ταξιαρχία να εγκαθίσταται στο Πεντάγωνο. Μια Νατοϊκή Ταξιαρχία με οπλισμό και υποστήριξη ανώτερο των ΜΑΤ, όπου η επέλαση της στο δρόμο έχει τελείως διαφορετικό πολιτικό αντίχτυπο!

Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στον εργαζόμενο αγωνιζόμενο λαό και παράλληλα ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου βιώνουν την αγωνία της καρατόμησης. Πρέπει να αποδείξουν ότι είναι «Άξιοι». Αυτή τη μέθοδο εφαρμόζει και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδιας τιμωρώντας τον αρμόδιο αστυνομικό για τη φύλαξη του Πενταγώνου, απαιτώντας την χωρίς έλεος καταστολή των Πραιτοριανών της ΕΛ.ΑΣ.
Ας δούμε όμως πως εφαρμόζεται αυτή η αυταρχική πολιτική επιλογή:
Στις 2.30 π.μ. ο φαντάρος που φύλαγε σε σκοπιά του Πενταγώνου είδε να τον πλησιάζει ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος. Αναγνωρίζοντας τον, δεν προχώρησε σε αναγνώριση, αλλά ο εξαγριωμένος υπουργός «έβαλε γκάζια» στο φαντάρο! Αυτό θα πει πολιτικό ανάστημα.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος αφού έφερε τη Ζ' ΜΑΚ να φυλάξει σκοπιά στο Πεντάγωνο, ακολούθως διέταξε την κάθοδο και εγκατάσταση των "χακί ΜΑΤ" της 71ης Ταξιαρχίας. Το προσωπικό της 71ης που είναι εκπαιδευμένο στη "διαχείριση πλήθους" και από τη Δευτέρα αρχίζει την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατονομίας. Η εκπαίδευση θα γίνει στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Στρατονομίας, η οποία θα πρέπει βέβαια να παραλάβει και τον σχετικό εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει ασπίδες, γκλομπς ακόμη δακρυγόνα και χημικά. Ότι δηλαδή έχουν και τα ΜΑΤ. Για να καθησυχάσουν ορκίζονται ότι οι διμοιρίες των "χακί ΜΑΤ" θα βρίσκονται σε υπηρεσία στο ΥΕΘΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναλαμβάνουν την αντιμετώπιση διαδηλωτών έξω από τη πύλη του ΥΕΘΑ. Αυτό θα παραμείνει έργο της αστυνομίας. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι στρατονόμοι θα επεμβαίνουν σε περιπτώσεις αιφνιδιαστικών ενεργειών, όπως αυτή της εισβολής των εργαζομένων στο ΥΕΘΑ. Χωρίς κανένας βεβαίως να το εγγυάται.

Η κυβέρνηση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, διαμορφώνοντας κλίμα έκτακτης ανάγκης που προκαλεί ο φόβος της για τις λαϊκές αντιδράσεις, η επιδίωξη της να εφαρμοστούν το ταχύτερο τα μέτρα του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα εξυπηρετώντας τις ανάγκες κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου και τους τοκογλύφους. Να προσθέσουμε ότι πρέπει να παρουσιάσει εικόνα πυγμής και αποφασιστικότητας στη Γερμανίδα Πρόεδρο Μέρκελ, ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε. που την Τρίτη επισκέπτεται την Αθήνα πραγματοποιώντας κρίσιμο ταξίδι.
Και πραγματικά η κυβέρνηση Σαμαρά ανησυχεί. Την επιτυχημένη κινητοποίηση του εργατικού κινήματος στη ΔΕΘ ακολούθησε το τεράστιο απεργιακό ποτάμι της 26ης Σεπτεμβρίου, για να έρθει η τρομερή πολιτικής συμβολικής σημασίας εισβολή των απελπισμένων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο. Μια κίνηση του εργατικού κινήματος που ξεπέρασε την καθεστωτική-κυβερνητική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατεστημένο συνδικαλισμό, για να καταγγελθεί βεβαίως δημόσια και από τους δύο «για επιπολαιότητα-ανευθυνότητα». Μια κίνηση που αντιμετωπίστηκε με τρομερή αγριότητα από τα ΜΑΤ και επέφερε την πρωτοφανή πολιτική απόφαση σύλληψης όλων των αγωνιζόμενων εργατών. Το "πράσινο φως" άναψε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και από τους πιο έμπιστους του Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μίλησε και με το Νίκο Δένδια.

Στο καυτό αυτό κοινωνικό πεδίο, που η κυβέρνηση τρέμει την επέκταση των μαθητικών καταλήψεων και το ξέσπασμα φοιτητικών αγώνων, όπου ήδη οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, στην υγεία, στους ΟΤΑ πρωτοστατούν στο ξεδίπλωμα της λαϊκής οργής, έρχεται να προστεθεί όπως προείπαμε η επίσκεψη Μέρκελ, όταν ήδη ο λαός μας αναβαθμίζει την απέχθεια του στην Ε.Ε. και το γερμανικό ιμπεριαλισμό.

Κυβερνητική απάντηση αναδεικνύεται η ενεργοποίηση και σκλήρυνση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών, μεταξύ άλλων και του στρατού. Μάλιστα, η πρόσφατη αρθρογραφία αποκαλύπτει ότι «Σιδηρά πυγμή" θέλει να επιδείξει η κυβέρνηση και ειδικότερα η ΝΔ σ΄ ότι έχει να κάνει με αντιδράσεις εργαζομένων που κατά τη κρίση της ξεπερνούν τα όρια και δημιουργούν την εντύπωση ότι η χώρα είναι "ξέφραγο αμπέλι", όπως είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το θέμα είναι ότι σ΄ αυτή την επίδειξη δύναμης φαίνεται ότι η κυβέρνηση ή κάποια στελέχη της επιφυλάσσουν σημαντικό ρόλο και για τις ΕΔ.[.] Δεν τα αναφέρουμε τυχαία όλα αυτά. Οι απόψεις για σκληρή στάση έναντι κινητοποιήσεων κυριαρχούν πλέον στη κυβέρνηση και στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο. Αυτό περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση στρατιωτικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ενώσεις ή σωματεία και οργανώνουν κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να οδηγήσει εκτός στρατεύματος όσους -νομίμως- προχωρούν την υπόθεση της "οργανωμένης εκπροσώπησης" των στρατιωτικών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Σ΄ αυτό προσθέστε και τον μεγάλο εκνευρισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, μετά από την εισβολή των εργαζομένων στο υπουργείο και το μίγμα γίνεται εκρηκτικό».

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το αυταρχικό-ολοκληρωτικό πλαίσιο της πολιτικής της, απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβληθούν τα μέτρα που εγκαθιστούν τη Δουλεία της Εργατικής Τάξης.

Το μήνυμα που στέλνει τους Στρατιωτικούς είναι: «Ή Μαζί μας Ή Εχθροί μας»! Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τα μόνιμα στελέχη να σταθούν δίπλα και όχι απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Ε.Ε. , ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΝΤ, ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: