Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ- Σύλλογος Δ/Ν Σάμου : Σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Με μαθητικές αποφάσεις για αποχές και καταλήψεις κανένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε λειτούργησε σήμερα 25/9 στο νησί της Σάμου, ενώ και αρκετά σχολεία της Πρωτοβάθμιας με πρωτοβουλία των γονέων παρέμειναν κλειστά. Ταυτόχρονα η απόφαση του Δήμου για διήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων του νησιού στις 25 & 26 Σεπτέμβρη με το αίτημα της άμεσης εξασφάλισης της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών μένει στα χαρτιά και δεν υλοποιείται γιατί:

· Οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρνούνται ακόμα και σήμερα, να προωθήσουν στα σχολεία την απόφαση του Δήμου όπως οφείλουν. Ακόμα χειρότερα, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας την προηγούμενη μέρα (24/9) έστειλε στα σχολεία ανακοίνωση (Α.Π. Φ.2/5693) με την οποία ενημέρωνε ότι «αύριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», ενώ η αντίστοιχη της Πρωτοβάθμιας με ανυπόγραφο ηλεκτρονικό μήνυμα (!) «γνωμάτευε» πως είναι «άκυρη» η απόφαση του Δήμου.

Ο ίδιος ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –ευρισκόμενος σε άδεια εκτός Σάμου –απαιτούσε τηλεφωνικά «να λειτουργήσουν τα σχολεία» και απαιτούσε να του δοθεί παρουσιολόγιο των Εκπαιδευτικών.

· Η Περιφερειακή Διευθύντρια και μια σειρά παράγοντες με προφορικές εντολές -που αρνούνται να τις κάνουν γραπτές όπως οφείλουν- και τηλεφωνικές υποδείξεις ζητούν και απαιτούν να «λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία».

· Ο ίδιος ο Δήμος υπονομεύει την εφαρμογή της απόφασης του με την καθυστερημένη αποστολή της στα σχολεία αλλά και τη σημερινή απουσία κάθε προσπάθειάς του να ζητήσει από τις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης την προώθηση-υλοποίηση της απόφασής του.

Από τη μια λοιπόν είναι όσοι με κάθε είδους νομικά προσχήματα, τερτίπια και απειλές επιλέγουν το ρόλο του απολογητή και υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής. Της πολιτικής που στοχεύει την κατάργηση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών και τη διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου. Από την άλλη είναι οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί που αντιπαλεύουν και θέλουν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

clip_image001[7]

ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΜΕ Σάμου

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Σάμος 25-9-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: