Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών - Κλειστά τα σχολεία 25&26 Σεπτέμβρη

Η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για τον περιορισμό των δαπανών για την παιδεία στο 2,6% και η απαίτηση της τρόικας για νέες περικοπές ύψους πάνω από 400 εκατ. ευρώ, μετατρέπουν όλο και περισσότερο την ΠΑΙΔΕΙΑ από δημόσιο αγαθό σε προνόμιο για τους «έχοντες και κατέχοντες».

Η πολιτική αυτή, με ιδιαίτερα απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο, εκδηλώνεται σε βάρος των μαθητών και στον τομέα των μετακινήσεων τους από τον τόπο κατοικίας τους προς τα σχολεία τους και αντίστροφα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτέμβρη 2012 αποφάσισε τη 48ωρη αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου και κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα σε συνεργασία με το συντονιστικό των φορέων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης απαιτώντας την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου:

1. Καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, που υποβαθμίζει διαρκώς τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

2. Συμπαρίσταται στους μαθητές και στους γονείς τους διεκδικώντας μαζί τους ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

3. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: