Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΑ όλα τα σχολεία της Σάμου ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2012

 έΤο Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου αποφάσισε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου καθώς και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών καθώς τα ΚΤΕΛ δεν εκτελούν τα σχετικά δρομολόγια εξαιτίας χρεών του Δημοσίου προς αυτά.

Σύμφωνα με το πρακτικό,
το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας υπόψη:
· Τις διατάξεις των άρθρων 65,67 και 69 ν. 3852/2010.
· Τις προτάσεις όπως κατατέθηκαν σε ψηφοφορία.
Και έπειτα από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία
Με ψήφους 14 ΥΠΕΡ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Λιγότερη, φτωχότερη και περισσότερο υποβαθμισμένη από ποτέ εμφανίζεται η δημόσια εκπαίδευση τη φετινή σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της. Η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για τον περιορισμό των δαπανών για την παιδεία στο 2,6% και η απαίτηση της τρόικας για νέες περικοπές ύψους πάνω από 400 εκατ. ευρώ, μετατρέπουν όλο και περισσότερο την ΠΑΙΔΕΙΑ από δημόσιο αγαθό και από δικαίωμα, σε προνόμιο για τους λίγους που «και κατέχουν και έχουν».

Η πολιτική αυτή, με ιδιαίτερα απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο, εκδηλώνεται εις βάρος των μαθητών στον τομέα των μετακινήσεων τους από τον τόπο κατοικίας τους προς τα σχολεία και αντίστροφα. Η καθυστέρηση της πληρωμής των οφειλομένων στο ΚΤΕΛ Σάμου (περίπου 750.000 €) καθώς και η μείωση της αμοιβής πέρυσι και η προωθούμενη μείωση για φέτος, οδήγησε την κατάσταση σε αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο που αν συνεχιστεί οδηγεί ουσιαστικά στην ανυπαρξία (δηλ. κατάργηση) της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, φορτώνοντας στους γονείς το κόστος της μετακίνησης και εκδιώκοντας στην ουσία πολλούς μαθητές από τα σχολεία τους.
Δικαιολογημένα, η αγανάκτηση των γονέων και των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών έχει πλέον ξεχειλίσει.

Το δημοτικό συμβούλιο

Ø Καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, που υπακούοντας τυφλά τις τροϊκανές εντολές, με απάνθρωπο τρόπο υποβαθμίζει διαρκώς και καταργεί ότι υπήρχε από το κοινωνικό κράτος και δικαιώματα και ιδιαίτερα το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Ø Συμπαρίσταται απόλυτα στους μαθητές και στους γονείς τους διεκδικώντας μαζί τους ασφαλή, δωρεάν και άνετη μεταφορά των μαθητών από και προς τους σχολικούς προορισμούς.

Την 48η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου και κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα σε συνεργασία με το συντονιστικό των φορέων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης απαιτώντας την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 300/2012

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΑ ΜΕΛΗ

Γεώργιος Στάντζος T.Y


Σάμος 24 Σεπτεμβρίου 2012
Ακριβές απόσπασμα
Ο δήμαρχος Σάμου
Στυλιανός Δ. Θάνος

Διαβάστε όλο το Πρακτικό της 15ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Μεταφορές μαθητών”

Δεν υπάρχουν σχόλια: