Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Βαρουφάκης: «Η επιμήκυνση είναι σκοινί για να κρεμαστούμε»

undefinedΣίγουρος ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση είναι ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας, σήμερα το πρωί στον Ant1, εκτίμησε ότι η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είναι το πως θα γίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου, ενώ τόνισε ότι οι πιθανότητες αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας της τρόικα είναι 100%.

Όπως υπογράμμισε, η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα «είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί». «Το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

 Σε δηλώσεις του άλλωστε την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ίδιος επανέλαβε πως απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:

-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.

- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.

- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: