Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στον τελικό η Εθνική Νέων

Στον τελικό η Εθνική ΝέωνΕπικράτησε της Αγγλίας με 2-1 παίζοντας με 10 παίκτες.

Η Ελλάδα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Τα παιδιά του Τσάνα παίζοντας με δέκα παικτες από το πρώτο ημίχρονο επικράτησε 2-1 στην παράταση με γκολ του Λυκογιάννη (108’) των Άγγλων στον ημιτελικό. Αποβλήθηκε ο Καπίνο για πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή. Ο Μπουγαΐδης (38’) άνοιξε το σκορ και ο Αφόμπε (56’) έκανε το 1-1. Περιμένει τον αντίπαλό της η ελληνική ομάδα μετά το Ισπανία-Γαλλία.

Η συνεχής βροχή που έπεφτε στο Ταλίν δυσκόλεψε την εκκίνηση της Εθνικής μας ομάδας. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα από νωρίς, όσο όμως η ώρα περνούσε η Εθνική μας ομάδα, ισορροπούσε και μάλιστα πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε ωραία και έφτασε και σε γκολ.

Ο Σταφυλίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπουγαΐδης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Άγγλων και άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα. Με κινητήριο μοχλό και κορυφαίο στο πρώτο μέρος τον Παναγιώτη Μπάλλα, το συγκρότημα του Τσάνα έμεινε προσηλωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα έβγαζε και πολύ καλές κόντρες με τους ταχύτατους Λυκογιάννη και Γιαννιώτα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ήρθε η φάση που… αμαύρωσε το πρώτο μέρος. Ο Μπεραΐνο έφυγε στην πλάτη της ελληνικής ομάδας, ο Καπίνο, έπεσε υπέροχα στα πόδια του, απομάκρυνε την μπάλα, όμως ο διαιτητής είδε πέναλτι. Σαν να μην έφτανε αυτό, έστειλε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια την στιγμή που έβαλε τους Άγγλους στην άσπρη βούλα. Ο νεοεισελθόντας Διούδης, «ψάρωσε» τον Χαλ και με μια ωραία επέμβαση κράτησε το 1-0 παρά το γεγονός πως στάθηκε «κρύος» απέναντί του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Οι Άγγλοι πίεσαν πολύ την ελληνική ομάδα και ήθελε να πιέσει ψηλά για να φτάσει στην ισοφάριση. Σχετικά νωρίς, το κατάφερε, όταν ο Χολ έκανε τη σέντρα και ο Αφόμπε έπιασε την κεφαλιά, στην πλάτη του Κουρμπέλη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να… φάνηκε πως κράτησε παραπάνω, αλλά πέρασε χωρίς να υπάρξουν περεταίρω προβλήματα για τα παιδιά του Τσάνα. Οι Άγγλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν πάρει την νίκη-πρόκριση, όμως όσο αυτό δεν ερχόταν η πίστη στην ελληνική ομάδα μεγάλωνε.

Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε και οι Άγγλοι προτίμησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και αν τους βγει μια φάση… καλώς. Από την άλλη πλευρά η ελληνική ομάδα με δέκα παίκτες συνέχισε να παλεύει και δικαιώθηκε. Ο Λυκογιάννης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών, πλάσαρε με λόμπα τον Τζόνστον και χάρισε την πρόκριση στην Ελλάδα.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τον προπονητή να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την σπουδαία πρόκριση.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71’ Μπουχαλάκης), Κατίδης (104’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45’+2’ Διούδης)

Στον πάγκο:
Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Βούζας.

Αγγλία (Νόελ Μπλέικ):
Τζόνστον, Ντάιερ (57’ Γκάρμπουτ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο (76’ Ρέντμποντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (90’ Θορν).

Στον πάγκο: Ρίπλεϊ, Κόουντι, Κέιν, Χόουπ.

Διαιτητής: Χάνσεν (Δανία)
Βοηθοί: Λέμπεντεν (Ρωσία), Λίστκιεβιτς (Πολωνία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: