Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ακτοπλοϊκή σύνδεση για τη Σάμο - Καλοκαίρι 2012

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του τελευταίου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το Ε/Γ - Ο/Γ Νήσος Μύκονος θα δρομολογηθεί τελικά στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι από 17 Ιουλίου 2012.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται αρχικά στην αναβολή που πήρε το αίτημα της Hellenic Seaways στο ΣΑΣ της 8/6/2012 και εν συνεχεία  την δρομολόγηση του στη γραμμή της Χίου-Λέσβου σε αντικατάσταση του Νήσος Χίος μετά από το ατύχημα στην Τήνο.Υπάρχει πιθανότητα η δρομολόγηση του να γίνει πριν τις 17 Ιουλίου εφόσον αποδεσμευτεί από την γραμμή της Χίου-Μυτλήνης νωρίτερα.

Παράλληλα στην γραμμή της ΙκαροΣαμίας παραμένει το Ιεράπετρα Λ της ΑΝΕΚ με το δρομολόγιο: Πειραιάς-Σύρος-Εύδηλος-Άγιος Κήρυκος-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ

Όσο αναφορά την NEL Lines αναμένουμε να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ Μυτιλήνη και του Ε/Γ-Ο/Γ Θεόφιλος από 1η Ιουλίου για την σύνδεση της Ικαρίας με Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Για το Αίολος Κεντέρης Ι το οποίο έχει πάρει έγκριση από το Σ.Α.Σ. για την γραμμή μας δεν έχει ανακοινωθεί εαν τελικά θα δρομολογηθεί.

Όσον αναφορά τις εσωτερικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τον Νομό της Σάμου αναμένουμε την επανένταξη του Σάμος Σπίριτ το οποίο είναι σε διαδικασία επισκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: