Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΕΛΜΕ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Καταγγέλλουμε τη δίωξη της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη, διευθύντριας του 2ου Δ.Σ. Παιανίας. Η συνάδελφος καλείται σε απολογία γιατί, όπως ισχυρίζεται ο περιφερειακός δ/ντής εκπαίδευσης κ. Κουμέντος, διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος», άσκησε «έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή», έθεσε «προϋποθέσεις προκειμένου να ασκήσει το καθήκον της». Ταυτόχρονα, επιπλήττεται γιατί οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες» «καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».

Το «έγκλημα» της Μαρίας Φραγκάκη ήταν να απαντήσει εγγράφως στην οδηγία που πήρε να εκτυπώσει με έγχρωμο μελάνι και να αναρτήσει σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξης «Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο», λέγοντας το πολύ απλό ότι το σχολείο δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει μελάνι ούτε για χαρτί ούτε για πετρέλαιο κι ότι αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Είναι φανερό πως η διοίκηση ενοχλήθηκε από τη στάση της συναδέλφου η οποία στηλιτεύει και αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης που διαφημίζει την άθλια πολιτική της στην εκπαίδευση, ενώ τα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις καθημερινές τους ανάγκες. Η επικρότηση της στάσης της συναδέλφου από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς τούς εξόργισε ακόμη περισσότερο.

Όμως ο περιφερειάρχης κ. Κουμέντος, γνωστός και μη εξαιρετέος κυνηγός κεφαλών εκπαιδευτικών, λειτουργώντας στα πλαίσια των εντολών του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης, εργάζεται για τις ανάγκες του άμεσου μέλλοντος της πολιτικής που υπηρετεί, Με τις «κατηγορίες» του εναντίον της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη  υπηρετεί πολλαπλούς στόχους.
  • Δείχνει έμπρακτα τον τρομοκρατικό –με άμεσες βαθμολογικές, μισθολογικές συνέπειες- χαραχτήρα της επερχόμενης αξιολόγησης
  • Διακηρύσσει πως η προπαγάνδιση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ίδιας της «ιδέας της ΕΕ» είναι το «υπέρτατο καθήκον» των σχολείων και των Εκπαιδευτικών. «Καθήκον» που θα μεγαλώνει ευθέως ανάλογα με τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου που επιβάλλουν η ΕΕ και η τρόικα.
  • Δίνει ανάγλυφα τον αντιδραστικό ρόλο που το σύστημα απαιτεί από τους διευθυντές σε αυτά τα σχολεία όπου θα πρέπει να υμνούνται οι δυνάστες-επίτροποι της χώρας και της ζωής μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η μάχη για να σταματήσει άμεσα η δίωξη της Μαρίας Φραγκάκη, είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, όλων των εργαζομένων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της αντίστασης και της αξιοπρέπειας της ίδιας. Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό Σύλλογο, να απαιτήσουμε το σταμάτημα αυτής της δίωξης που στρέφεται ενάντια σε όλους μας, ενάντια σε όλους τους μαθητές μας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τη συνάδελφο, να καταγγείλουν τους εγχώριους  ανθυποεπιτρόπους της τρόικας που νυχθημερόν λυσσομανούν ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας και τα δικαιώματα τους.

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: