Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με την κατάταξη των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α’.

Με αφορμή έγγραφα Συλλόγων που αναφέρονται στην κατάταξη των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α', και μετά την ενημέρωση που έγινε χθες στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σας κοινοποιούμε την επιστολή που κατέθεσαν οι δύο αιρετοί που αναφέρει τα εξής: 


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην οποία μας είχατε καλέσει προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας (μεταθέσεις, αποσπάσεις, επιλογή στελεχών, κλπ.)  σας ενημερώσαμε πλήρως και για την κατάταξή μας στο βαθμό «Α΄» από 1/11/2011 και για το γεγονός ότι αυτή δε συνεπάγεται, επί της ουσίας, για μας καμία, επιπλέον, οικονομική απολαβή.

Επειδή, όμως, παρά την απόφασή σας στις 11/1/2012 και παρά τη χθεσινή ενημέρωση κάποιοι εξακολουθούν να μιλούν για οικονομικά «προνόμια» εξαιτίας της κατάταξής μας αυτής, σας ενημερώνουμε συγκεκριμένα για τα εξής:
  1. Με βάση τα χρόνια υπηρεσίας μας (31 και 32 αντίστοιχα) κατατασσόμαστε κανονικά στο βαθμό Β' (κλιμάκιο 3) με βασικές ακκαθάριστες αποδοχές 2.023€. Όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά μας του Ιανουαρίου του 2012 (με βάση το νέο μισθολόγιο), οι βασικές μας ακκαθάριστες αποδοχές με το βαθμό Α' (ίδιες με του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου) είναι 2.027€. Πέρα, όμως, απ' αυτό όπως δηλώσαμε και χθες στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι, εφόσον προκύψει, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, οποιαδήποτε οικονομική διαφορά, εξαιτίας της κατάταξής μας αυτής, αυτή θα κατατεθεί στη Δ.Ο.Ε. για το απεργιακό της ταμείο.
  2. Καμιά οικονομική αποζημίωση δεν είχαμε, ούτε έχουμε για τη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ.
  3. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι έχουμε δεσμευθεί, ήδη, με την πρώτη μας επιστολή ότι θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις αποφάσεις του κλάδου, σχετικά με την κατάταξη των αιρετών στο βαθμό Α', κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
  4. Παρακαλούμε την επιστολή μας αυτή να τη διαβιβάσετε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης
Βασίλειος Παληγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: