Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Την  Πέμπτη 19/01/2012 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κι έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:
  1. Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου του Συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεΐκων την Παρασκευή 20-01-2012 μετά από το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετακίνηση εκπαιδευτικού από το Σχολείο. Η επίσκεψη αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί προκειμένου   να έχει άμεση ενημέρωση ο Σύλλογος σχετικά με το θέμα αυτό. Πάγια θέση του Συλλόγου είναι να μην μετακινούνται εκπαιδευτικοί από Σχολεία στο μέσο της Σχολικής χρονιάς διότι αυτό διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε Σχολικής Μονάδας. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι δεν πρέπει να υποβαθμίζονται οι μικρές Σχολικές Μονάδες γιατί αυτό λειτουργεί τόσο σε βάρος των μαθητών όσο και σε βάρος των εκπαιδευτικών. Τα Σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2.  Να αποδεχθεί το ψήφισμα εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής κατά της υποβάθμισης που υπέστη το μάθημα της ειδικότητάς τους  μέσα από τα  νέα προτεινόμενα προγράμματα σπουδών από τα  οποία απουσιάζει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής με ολέθριες συνέπειες για τους συναδέλφους της Ειδικότητας των Θεατρολόγων.
  3.  Να απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Συλλόγου για συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις:
Α. ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας Συλλόγου και Β. χορωδία Συλλόγου.
Α. Σχετικά με την ομάδα αιμοδοσίας: Είναι σημαντικό για το Σύλλογό μας αλλά και γενικότερα για την κοινωνία της Σάμου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μελών του Συλλόγου μας απέναντι σε αυτή την τόσο πολύτιμη δράση. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά αίμα να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Συλλόγου και να δηλώσουν τα στοιχεία τους ώστε να δημιουργηθεί η ομάδα και να οργανωθεί η συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σάμου.

Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:
·  Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
·  Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε ένα μήνα.
·  Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
·  Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
·  Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.
Τι δικαιούται ο εθελοντής αιμοδότης εκπαιδευτικός:
Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.). Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.
Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο εκπαιδευτικός που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.

Β. Σχετικά με τη δημιουργία χορωδίας του Συλλόγου: Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Χορωδίας του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου θεωρώντας πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ότι μέσα στα τόσα πολλά μέλη του να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα ενδιαφέρονταν για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν και να συμμετάσχουν(είτε με το τραγούδι είτε με τη μουσική) στην προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να δηλώσουν τα στοιχεία τους.

4.    Να αναβαθμίσει τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη του. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που σε αρχική φάση είναι οι εξής:
Α Συγκέντρωση  των e-mail των μελών του Συλλόγου. Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Σχολείων να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια συγκεντρώνοντας τα e-mail των εκπαιδευτικών των Σχολείων ευθύνης τους και με τη σύμφωνη γνώμη τους να τα προωθήσουν στο Σύλλογο
Β. Δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου. Ελπίζουμε σύντομα να έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                              Η  γραμματέας
                   Κακαγιάννης Αντώνης                                  Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: