Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Τη Δευτέρα, 19-12-11, στο 1ο Δ.Σ. Σάμου έγινε η δεύτερη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μετά τις εκλογές της 8ης Δεκέμβρη 2011.

Και στη 2η συνεδρίαση η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας παρέμεινε η ίδια: Αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης. Συγκεκριμένα πρότεινε πρόεδρο από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία, ως πρώτη δύναμη, γραμματέα από τη ΔΑΚΕ, ως δεύτερη δύναμη, αντιπρόεδρο από την ΠΑΣΚ, ως τρίτη δύναμη και ταμία από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ.

Το ίδιο και η ΔΑΚΕ πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων. Η πρώτη δύναμη να επιλέξει τον πρόεδρο, η δεύτερη όποια θέση επιθυμεί, η τρίτη το ίδιο κ.ο.  Η επιλογή της ΔΑΚΕ ήταν η θέση του Γραμματέα στο προεδρείο.

Η ΠΑΣΚ εμμένει στη θέση της, όπως διαμορφώθηκε στο προηγούμενο Δ.Σ. (Ζητά να εφαρμοσθεί το καταστατικό. Προτείνει αντιπροσωπευτικό –αναλογικό, αλλά δε συμμετέχει σε καμία θέση του προεδρείου, γιατί δεν αναγνωρίζει την κατανομή των εδρών (3-2-1-1) και θα κινηθεί δικαστικά. Πρόσθεσε επιπλέον ότι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, δε θα αποδεχτεί καμία θέση, γιατί θεωρεί δίκαια την κατανομή (3-2-2) και δεν αναγνωρίζει την κατανομή (3-2-1-1).

Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ πρότεινε και αυτή αντιπροσωπευτικό –αναλογικό, τονίζοντας ότι δεν εξασφαλίζεται η αγωνιστικότητα και η ταξική σύνθεση του Δ.Σ. από τη σύνθεση του προεδρείου και θα αποδεχθεί την όποια θέση της αναλογεί.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΑΚΕ - ΕΣΑΚ)  συμφωνούν στο αντιπροσωπευτικό - αναλογικό και μάλιστα προτείνουν (πλην της ΠΑΣΚ) ότι οι παρατάξεις ανάλογα με τη σειρά εκλογής τους να επιλέγουν το αξίωμα που θεωρούν ότι μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα.

Όλες οι παρατάξεις ζήτησαν από την ΠΑΣΚ να συμμετάσχει στο αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, αλλά δεν το αποδέχτηκε. Μάλιστα μετά από συνεδρίαση δύο ωρών χωρίς αποτέλεσμα, η ΠΑΣΚ αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την προηγούμενή της απόφαση και ζητά πλέον να διεκδικήσει ως τρίτη δύναμη το τρίτο αξίωμα και μόνο, που κατά τη γνώμη της είναι η θέση του Γραμματέα.

Παρόλο αυτά, επειδή όλες οι παρατάξεις επιζητούν τη συμμετοχή της ΠΑΣΚ στο προεδρείο του Συλλόγου, της δίνεται επιπλέον χρονικό περιθώριο ώστε να επανεξετάσει τη θέση της και να αποδεχθεί το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό με τη συμμετοχή της στο προεδρείο, από τη θέση του Αντιπροέδρου, που της αναλογεί. Η επόμενη συνεδρίαση ορίσθηκε την Παρασκευή, 13/12/12 και ώρα 14:00,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τα μέλη του Δ.Σ.

Κακαγιάννης Αντώνης, Δάλλη Μαρία, Μπαρμπάκη Μαρία, Εμμανουηλίδου Αλεξία,
Μεσοχωρίτης Παντελής, Βασιλείου Νικόλαος, Τσούτσας Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: