Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι φωτοτυπίες που μοίρασε ο Δήμος στους μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου ονομάζονται «εκτύπωση 105 σχολικών βιβλίων», ο καθηγητής ειδικότητας (βρεφονηπιοκόμος) που ακόμα λείπει από το σχολείο αυτό γίνεται φάντασμα (αφού παρόλο που λείπει, «υπάρχει») και η έλλειψη αίθουσας για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του σχολείου βαφτίζεται «άρτια υλικοτεχνική υποδομή»!

Όλα αυτά τα εξοργιστικά συμβαίνουν στην επιστολή που έστειλε η Περιφερειακή Διευθύντρια Β. Αιγαίου(με ημερομηνία 28/11/11 και αριθμό πρωτοκόλλου 7048) στη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Σάμου με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου για την αντιμετώπιση αυτών ακριβώς των προβλημάτων! Αλλά το θράσος της περιφερειακής Διεύθυνσης δεν σταματά στα προκλητικά ψέματα με τα οποία περιγράφει την κατάσταση του σχολείου. Κλιμακώνεται με την απαίτηση προς τη διεύθυνση του σχολείου «να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας προκειμένου να λήξει η κατάληψη του ΕΠΑΛ Σάμου, δεδομένου ότι έχουν ήδη ικανοποιηθεί τα αιτήματα των μαθητών και, ως εκ τούτου, δε συντρέχουν λόγοι συνέχισής της.» Δηλαδή με την απαίτηση να αναλάβει η Διεύθυνση του σχολείου ρόλο καταστολής στο δίκαιο μαθητικό αγώνα!

Είναι αλήθεια ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση αντιγράφει επάξια τους πολιτικούς προϊσταμένους της που περιγράφουν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου που εφαρμόζουν με το σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής»!

Όμως ούτε το θράσος και η διαστροφή της πραγματικότητας, ούτε οι ανοιχτές απειλές, δεν πρόκειται να πτοήσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους μετατρέψουν σε όργανα υπηρέτησης της αντιδραστικής πολιτικής ενάντια στους μαθητές τους.

Για αυτό απαντάμε στην απαράδεκτη επιστολή:
Βιβλία τώρα για όλα τα μαθήματα σε όλους τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και σε όλους τους μαθητές.
Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Σάμου και σε όλα τα σχολεία
Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και το δικαίωμα τους στον αγώνα

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 11-12-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: