Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Ικαρίας - Φούρνων: Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί… (ειδικά δε όταν ο κρεμασμένος χαίρει άκρας υγείας)

Έκπληξη μας προκάλεσε καταγγελία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών την Τρίτη 22/11/11 σύμφωνα με την οποία: «Στην προκλητική απόφαση να μην επιτρέψουν την υποψηφιότητα σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ στο νησί, στις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Ικαρίας, προχώρησε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ("Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση - Παρεμβάσεις", που στηρίζονται από την "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" κλπ). …Κι όλα αυτά επειδή η συγκεκριμένη είχε πάρει απόσπαση! »

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, παρουσιάζοντας τα γεγονότα όπως θέλει, εμφανίζει το άσπρο μαύρο και ανακαλύπτει, κατά τη συνήθη του τακτική, αποκλεισμούς, πολιτικές διώξεις και φίμωση του…
Ας τα δούμε από την αρχή: Πρώτον: Η  Σεφέρη Κωστούλα ΔΕΝ αποκλείστηκε από τις εκλογές! Είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. που επικύρωσε τα ψηφοδέλτια.

Δεύτερον: σε αυτή τη διαδικασία δεν αποκλείει κανείς κανέναν εργαζόμενο από το σωματείο του. Το καταστατικό του σωματείου μας ρητά ορίζει τα τακτικά μέλη του ως εξής: «μέλη μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί υπηρετούν στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα Γραφεία των ΔΙΔΕ και στις διάφορες Υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και δεν είναι μέλη άλλου εκπαιδευτικού σωματείου, και όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σαν ωρομίσθιοι, έστω και για μια ώρα, στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας, είτε στα προγράμματα της ΠΔΣ.»

Επίσης εξαιρεί ρητά από το δικαίωμα υποψηφιότητας στο Δ.Σ.  εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από την ΕΛΜΕ με αίτησή τους για ένα χρόνο.

Για την ιστορία, η  Σεφέρη Κωστούλα έχει αποσπαστεί στο Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κι από εκεί έχει διατεθεί στα γραφεία του Κ.Κ.Ε. για γραμματειακή υποστήριξη από το Μάιο του 2011, οπότε και έληξε η απόσπασή της στη σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Ραχών Ικαρίας, στην οποία  υπηρετούσε για περίπου μια δεκαετία με αποκλειστική απασχόληση.

Στα δύο Δ.Σ. που προηγήθηκαν της επικύρωσης των ψηφοδελτίων καταθέσαμε τη διαφωνία μας τόσο όσον αφορά τον τύπο όσο και την ουσία σχετικά με αυτήν την υποψηφιότητα. Το καταστατικό καθιστά ξεκάθαρα μη αποδεκτή την υποψηφιότητα της συναδέλφου και η ευθύνη της τήρησης του καταστατικού είναι κάτι που βαραίνει πρωτίστως το Δ.Σ. 

Επίσης θεωρούμε ότι, την ίδια ώρα που η εφεδρεία μάς χτυπά την πόρτα και πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δουλειά μας, μια απόσπαση στη σιγουριά του κομματικού γραφείου, μακριά από το μαυροπίνακα, είναι πρόκληση. Όταν δε ο αποσπασμένος στο κομματικό γραφείο αξιώνει και θέση στο Δ.Σ. του σωματείου, όντας εξ αντικειμένου αποσπασμένος αλλού, είναι θράσος! Και τέλος, όταν καταγγέλλει και τον αποκλεισμό του ενώ είναι ήδη υποψήφιος, στο θράσος προσθέτει το ψέμα!

Παρά τη δηλωμένη διαφωνία μας ΔΕΝ καταψηφίσαμε τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα παρά την ισχυρή πλειοψηφία στο Δ.Σ. (6-1) ακριβώς για να μην δοθεί αφορμή να αποπροσανατολιστούν οι συνάδελφοι με ανοησίες περί «αποκλεισμών» και «φίμωσης». Ψηφίσαμε λευκό καλώντας το ΠΑΜΕ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη αυτής της απόφασης.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Τα ρέστα στα σχολεία, όπου οι πολιτικές επιλογές του ΠΑΜΕ θα τύχουν της  κριτικής που, σύμφωνα με την καταγγελία του, δεν  φοβάται αλλά  επιδιώκει…

Εύδηλος 22/11/11
Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Ικαρίας - Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: