Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 30 Νοεμβρίου 2011

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη
Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπ/κού για παράλληλη στήριξη 2. τοποθετήσεις αναπληρωτών δασκάλων (Ε΄φάση) 3. τροποποίηση διάθεσης εκπ/κού ΠΕ-32 4. ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας για κατ’ οίκον διδασκαλία.
è      Στο πρώτο θέμα έγινε η τοποθέτηση της συναδέλφου Τσακμάκη Ευαγγελίας, στο 1ο Δ.Σ. Σάμου (παράλληλη στήριξη).
è Στο δεύτερο θέμα  τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές: Δημάκης Νικόλαος, στο Δ.Σ. Βαθέος και Ικαρίου Μαρία-Ευαγγελία, στο 1ο Μεσαίου Καρλοβάσου
è Στο τρίτο θέμα   τροποποιήθηκε η διάθεση της εκπ/κού ΠΕ-32, Βιδάλη Ιωάννας, η οποία ζητούσε επιπλέον ώρες για συμπλήρωση του ωραρίου της. Το ΠΥΣΠΕ τις διέθεσε επιπλέον έξι (6) ώρες στα ίδια σχολεία.
è      Ως τέταρτο θέμα  ήταν η ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας (10 ώρες) για κάλυψη προγράμματος κατ’ οίκον διδασκαλίας στη συνάδελφο ΠΕ-71, Καφφέ Ελένη.
Διαφώνησα με την ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας (πάγια θέση μας) και ζήτησα να καλυφθεί το κενό από το Υπουργείο Παιδείας με εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ΠΕ-71. Ζήτησα το ίδιο να γίνει και για τις υπόλοιπες κενές θέσεις (Παράλληλη-κατ’ οίκον-Τμήμα  ένταξης) που υπάρχουν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Ο κλάδος μας είναι αντίθετος με την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών και η Δ.Ο.Ε. με απόφασή της κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για την κάλυψη των συναδέλφων στους οποίους ανατίθεται -γραπτώς - υποχρεωτική υπερωρία.  
Καλό θα είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να είναι αρνητικοί όταν τους ζητείται να καλύπτουν ώρες άλλων εκπαιδευτικών, όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αδιόριστοι. Ακόμη χειρότερο είναι όταν το επιζητούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές. Επίσης και οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μην συναινούν με τα πρακτικά τους, επειδή με αυτόν τον τρόπο, άθελά τους, εξυπηρετούν τη Διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας με το να μην αναγκαστεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ας αφήσουν το ίδιο το ΠΥΣΠΕ να κάνει ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει ανάθεση υπερωριών σε εκπαιδευτικούς από τους Συλλόγους Διδασκόντων, με τη αιτιολογία ότι το ζήτησαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Καλό θα είναι να σκέφτονται και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αν, όταν ήταν αδιόριστοι, θα ήθελαν να καλύπτονται με αυτό τον τρόπο οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών των σχολείων…
Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: