Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Υπολογίστε το μισθό σας με βάση το νέο μισθολόγιο, του Θεμιστοκλή Ιατρού

Το πρόγραμμα υπολογίζει τους μισθούς με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

Στην πρώτη καρτέλα δίνονται οδηγίες για το πως θα υπολογίσετε την κατάταξή σας στο νέο βαθμό καθώς και το αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο (Μ.Κ.) του βαθμού, με βάση το νέο νόμο. Στην καρτέλα αποδοχές, βλέπετε τις μηνιαίες αποδοχές και τα επιδόματα-δώρα, ενώ στην καρτέλα φόρος εισοδήματος, βλέπετε τον ετήσιο φόρο εισοδήματος, ο οποίος έχει συνυπολογιστεί από το πρόγραμμα στις παρακρατήσεις των μηνιαίων αποδοχών.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται οι επιπλέον κρατήσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος του Ιουλίου (2% υπέρ ανέργων και επιπλέον 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ. για το εφάπαξ), οι νέοι βασικοί μισθοί και επιδόματα καθώς και η νέα φορολογική κλίμακα (αλλαγή αφορολόγητου στα 5.000€ για άτομα χωρίς παιδιά, νέα αφορολόγητα με βάση των αριθμό παιδιών και νέοι φορολογικοί συντελεστές).

Αν ψηφιστεί ως έχει το πολυνομοσχέδιο, οι μισθοί που υπολογίζονται από το πρόγραμμα θα ισχύουν επακριβώς από 01/01/2012, καθώς από τότε θα ισχύουν οι παρακρατήσεις φόρου με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Θεμιστοκλής Ιατρού
Καθηγητής Φυσικής
2ο ΓΕ.Λ. Κω

Δεν υπάρχουν σχόλια: