Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 -Να διαβαστεί στις σχολικές γιορτές

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ!!!
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,
 
Αν έχει κάποιο νόημα το να γιορτάζουμε τις επετείους που σημάδεψαν την ιστορία μας, είναι για να κρατήσουμε ζωντανό το παράδειγμα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν με κάθε κόστος κυρίως για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα για αυτοδιάθεση και για αποφασιστικό ρόλο του λαού στα τεκταινόμενα της χώρας του. 
 
Σήμερα αυτή η ελευθερία απειλείται ξανά. Όχι με τα όπλα αυτή τη φορά (οι μεγάλοι Σύμμαχοι του καιρού μας ξέρουν καλά πως αυτό θα είχε τεράστιο κόστος και για τους ίδιους) αλλά με την ύπουλη και πολύ πιο μακροχρόνια επίδραση της οικονομικής υποδούλωσης. 
 
Σήμερα, τα κοράκια της διεθνούς οικονομίας, αφού αποθησαύρισαν ανενόχλητοι εδώ και δεκαετίες τον παγκόσμιο πλούτο, έρχονται να αρπάξουν και τα τελευταία ψίχουλα της λαϊκής παραγωγής και να στραγγίξουν και τις τελευταίες σταγόνες αξιοπρέπειας και κοινωνικών δικαιωμάτων  που μας έχουν απομείνει, απειλώντας μέχρι και την εθνική μας κυριαρχία. 
 
Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση για να τους σταματήσουμε. Για να έχει νόημα να συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τους αγώνες της λευτεριάς κι όχι να ντρεπόμαστε που στα νεώτερα καλέσματα της Ιστορίας εμείς ήμασταν παραδειγματικά απόντες.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: