Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Η μη έγκαιρη εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, δεν είναι ένα τεχνικό ή γραφειοκρατικό πρόβλημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει το ΥΠΔΒΜΘ. Αφετηρία του είναι η περσινή κατάργηση του ΟΕΔΒ και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ «Διόφαντος») το οποίο «…. Υποκαθιστά πλήρως τον καταργούμενο ΟΕΔΒ. ¨Έτσι τίθενται οι βάσεις για τη μετάβαση στην παραγωγή του βιβλίου του μέλλοντος μας, σε έντυπη αλλά και ψηφιακή μορφή…»



Αυτά αποφάσιζε ήδη από πέρυσι το Υπουργείο ετοιμάζοντας την κατάργηση των δωρεάν βιβλίων που είναι από τα τελευταία βασικά στοιχεία που απέμειναν σε αυτό που ονομάζεται Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Τώρα το Υπουργείο με την εγκύκλιο του της 1/9 , απαιτεί και ουσιαστικά εκβιάζει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς να αποδεχθούν τα … DVD και τις φωτοτυπίες! Όμως το ΥΠΔΒΜΘ γνωρίζει ότι κανένας άνθρωπος και ιδιαίτερα μαθητής δεν μπορεί να μελετήσει βιβλίο σε υπολογιστές, αλλά και ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές υπολογιστή! Επιπλέον το Υπουργείο γνωρίζει ότι μετά τη δραστική μείωση που η κυβέρνηση επέβαλλε στα κονδύλια των σχολικών επιτροπών, τα έξοδα για τις ατελείωτες φωτοτυπίες καλούνται να τα φορτωθούν οι μαθητές και οι γονείς τους. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του «νέου σχολείου» που ασύστολα προπαγανδίζει το Υπουργείο και μάλιστα με το σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής»!!

Αυτή η επιχείρηση ντε φάκτο κατάργησης των δωρεάν βιβλίων είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα της κυβερνητικής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, τμήμα της βάρβαρης πολιτικής και των απαιτήσεων που της υπαγορεύουν η τρόικα και το κεφάλαιο. Η επιχείρηση αυτή δεν πρέπει να περάσει!

Μαζί με τους μαθητές και τους γονείς, οι εκπαιδευτικοί, να αγωνιστούμε για να διανεμηθούν δωρεάν όλα τα βιβλία σε όλους τους μαθητές

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση των δωρεάν βιβλίων!

Κανένας εκπαιδευτικός να μην μοιράσει DVD στους μαθητές
Ούτε 1 ευρώ από γονείς-μαθητές για φωτοτυπίες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
07-09-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: