Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: "Γυρίστε την πλάτη στα ρατσιστικά μηνύματα"

Εργαζόμενες, αγρότισσες, νέες, σπουδάστριες, άνεργες, συνταξιούχες

Κλείστε τ’ αυτιά σας σε διάφορους «μασκαρεμένους» που κρύβονται πίσω από την επωνυμία «Ομάδα Δράσης Πολιτών» και καλούν το Σαμιώτικο λαό να σώσει το νησί από τους μετανάστες.

Οι μετανάστες ευθύνονται για το ό,τι είμαστε άνεργες, υποαπασχολούμενες, με δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας τη φορολογία, την έλλειψη δημόσιας υγείας, παιδείας, το κλείσιμο των βρεφονηπιακών, το ξεπούλημα της γης μας σε ξένες μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες, τη μείωση του τουρισμού, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια;

Μας καλούνε επιτήδεια να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους βασανισμένους, χτυπημένους από πολέμους, φτώχεια και πείνα, θύματα του ίδιου ιμπεριαλισμού που κλέβει, καταστρέφει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Γυρίστε τη πλάτη σ’ αυτά τα ρατσιστικά κηρύγματα. Οι διοργανωτές τέτοιων κινητοποιήσεων πρέπει να απομονωθούν, γιατί τα κόμματά τους μας οδήγησαν στο μνημόνιο και στην εξαθλίωσή μας.

Αν θέλουμε πραγματικά να λυθεί το όποιο πρόβλημα, να παλέψουμε να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων να αντικατασταθούν με ανθρώπινους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας. Με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης – σίτισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διερμηνεία και νομική αρωγή.

Να χορηγηθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να διευκολυνθεί η συνέχιση του ταξιδιού όσων επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Να χορηγηθεί άμεσα διεθνής προστασία (άσυλο ή επικουρική προστασία) σε όσους το δικαιούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΗΕ.


Σάμος 4/8/2011

Το Δ.Σ. της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: