Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Διευθυντές στην... πλαστογραφία !

Εξονυχιστική έρευνα σε χιλιάδες φακέλους υποψηφίων για θέσεις διευθυντών σχολείων και στελεχών εκπαίδευσης αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σωρεία καταγγελιών ότι υποψήφιοι έχουν χρησιμοποιήσει από ψευδείς βεβαιώσεις γνώσης ξένης γλώσσας μέχρι πλαστά πτυχία προκειμένου να λάβουν περισσότερα μόρια και να κερδίσουν τη θέση!

Με εντολή της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα διενεργούν εδώ και λίγες ημέρες ελέγχους στα δικαιολογητικά των υποψηφίων, ενόψει της λήξης της διαδικασίας στο τέλος του μήνα. Εχουν εντολή να παραπέμψουν στον εισαγγελέα και φυσικά να απομακρύνουν από τη διαδικασία επιλογής όποια περίπτωση εντοπιστεί να έχει γίνει χρήση πλαστού ή ψευδούς πιστοποιητικού. «Θα διερευνήσουμε όλες τις καταγγελίες που έχουμε και είναι πολλές. Θα διασταυρώσουμε όλα τα στοιχεία και δεν θα αδικηθεί κανείς υποψήφιος», τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής Αττικής Γιάννης Κουμέντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ερευνώνται είναι και μερικές οφθαλμοφανείς, όπως π.χ. εκπαιδευτικοί που έχουν συμπεριλάβει στους φακέλους τους εμφανώς πλαστά πτυχία γνώσης νέων τεχνολογιών και ξένων γλωσσών, αλλά ακόμα και πλαστά πανεπιστημιακά πτυχία και διδακτορικούς τίτλους σπουδών! Ολα αυτά τα ψευδή δικαιολογητικά έχουν σκοπό να προσθέσουν μόρια στον υποψήφιο και να καταλάβει τη διευθυντική θέση, εις βάρος φυσικά των συνυποψηφίων του...

Στην Αττική για παράδειγμα, εκπαιδευτικός φέρεται να έχει προσκομίσει ψευδή βεβαίωση ότι υπηρέτησε ως διευθυντής σε σχολείο που ιδρύθηκε... μετά την πρόσληψή του, ενώ άλλος προσκόμισε πλαστό (δεύτερο) πτυχίο πανεπιστημίου.

Στη Δυτική Ελλάδα, εντοπίστηκε υποψήφια που έχει προσκομίσει πλαστό διδακτορικό τίτλο και εκπαιδευτικός με πλαστό πτυχίο γνώσης ξένης γλώσσας. Αλλοι εκπαιδευτικοί φέρονται να έχουν προσκομίσει ελεγχόμενους ως ψευδείς τίτλους πανεπιστημιακών σπουδών από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ιταλία, αλλά και η Αγγλία, είτε χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας από όπου προέρχονται είτε χωρίς να έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια ώστε να πραγματοποιήσουν τις σπουδές. Οι περισσότεροι πάντως ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει τα πτυχία με τη μέθοδο των σπουδών εξ αποστάσεως...

Στον Εισαγγελέα θα αποστέλλονται οι φάκελοι των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, που διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα ή αλλοιωμένα πιστοποιητικά για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.

Όπως προβλέπει απόφαση, πέραν της άμεσης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποστέλλεται, βάσει της πρόβλεψης του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: