Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"Το 'Καλημέρα Ήλιε' το ΠΑΣΟΚ το.. ανέδειξε"!

Απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκου στη ΝΕΤ- Αργότερα χθες, βέβαια, επανόρθωσε..

Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ της Τετάρτης 28ης Ιουνίου, βρέθηκε προσκεκλημένος ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ από τη Σάμο, Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Ο κύριος Πυθαγόρας Βαρδίκος δεν είναι ένα από τα γνωστά ονόματα του Κοινοβουλίου. Είναι βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος διαφόρων Επιτροπών στο κοινοβούλιο. Ο κύριος Βαρδίκος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ, της 28ης Ιουνίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Μυρσίνης Λοίζου να απαγορεύσει τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ηλιε» από το ΠΑΣΟΚ, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Θα μπορούσε να είναι ένα σαχλό τραγουδάκι, αν το ΠΑΣΟΚ δεν το είχε "χρησιμοποιήσει"». Υπονοώντας, προφανώς, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έδωσε στο τραγούδι του μεγάλου δημιουργού την όποια συμβολική διάσταση.

Χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε με ανακοίνωσή του να επανορθώσει:

«Στη σημερινή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ και σχετικά με την ανοιχτή επιστολή της κόρης του συνθέτη Μάνου Λοϊζου προς τον πρωθυπουργό με την οποία δηλώνει ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι "Καλημέρα ήλιε" ως ύμνος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερα μεταξύ άλλων τα εξής: "Θα μπορούσε να είναι ένα σαχλό τραγουδάκι, αν το ΠΑΣΟΚ δεν το είχε "χρησιμοποιήσει". Τα τραγούδια δεν "ανήκουν" καν στους συνθέτες τους, πόσο μάλλον στους κληρονόμους αυτών. "Ανήκουν" σε όλους όσοι τα αγάπησαν και τα τραγούδησαν. Το τραγούδι αυτό είναι συνδεδεμένο με τα νιάτα μου". Έκανα λάθος που χρησιμοποίησα το επίθετο "σαχλό". Το σωστό και σύμφωνο άλλωστε με όσα ανέφερα στην εκπομπή θα ήταν το επίθετο "απλό"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: