Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων Πολιτών Σάμου

Κυριακή, 26 Ιουνίου  8:30 μ.μ.
Πλατεία Σοφούλη - Σάμος

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες Σάμου, δηλώνουμε την έντονη και απερίφραστη αντίθεσή μας σε κάθε μεθόδευση παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων αλλά και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Καταγγέλλουμε την αντισυνταγματική ψήφιση του Μνημονίου η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας, και ζητούμε την άμεση κατάργησή της. Επίσης αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η δανειακή σύμβαση η οποία φέρει την υπογραφή ενός και μόνο Υπουργού ενώ μόνο ένα κομμάτι αυτής (Μνημόνιο) ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μάλιστα κατά παράβαση όλων των προβλεπομένων από το Σύνταγμα για την ψήφιση των Δανειακών Συμβάσεων που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία.

Η ψήφιση του νέου, επαχθέστερου, Μνημονίου δε μπορεί παρά να μας βρεί αντιμέτωπους και αποφασισμένους να αντιδράσουμε ειρηνικά αλλά με την απαιτούμενη ένταση και μαχητικότητα. Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος καθώς θεωρούμε ότι η εφαρμογή του, όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην έξοδο από την κρίση αλλά θα οδηγήσει στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας.

Αν η Κυβέρνηση και συνολικά ο πολιτικός κόσμος αναζητά λύσεις θα πρέπει να αγωνιστεί για την εφαρμογή μέτρων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη λύσης και δεν θα αναπαράγουν την κρίση και μάλιστα με όρους περισσότερο επαχθείς. Τους καλούμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν αντάξιοι της λαϊκής εντολής που τους έχει δοθεί. Να αποφασίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι την κομματική «γραμμή». Θεωρούμε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «κόκκινη γραμμή» και καλούμε τον πολιτικό κόσμο στο σύνολό του να αντιταχθεί σθεναρά στην ψήφισή του.

Οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα δεν επιτρέπουν τη σιωπή σε κανέναν. Δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους Σαμιώτες πολίτες την δυνατότητα να ονειρεύονται. Να διεκδικούν τη βελτίωση των όρων ζωής τους και να μάχονται για τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και την απόδοση ευθυνών, όχι συλλήβδην, αλλά σε εκείνους που είναι πραγματικά υπαίτιοι για την σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: