Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΟΕ

Η 80η Γ.Σ. αντιπροσώπων της ΔΟΕ έγινε φέτος σε μια κρίσιμη και ιστορική στιγμή. Η εργαζόμενη πλειοψηφία εδώ και ένα χρόνο δέχεται την πιο άγρια επίθεση σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, πολιτικά, μορφωτικά δικαιώματα.  

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία και συμφωνία με ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, την Ε.Ε., το ΕΚΤ  και το ΔΝΤ επέβαλαν το  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 και ετοιμάζονται να ψηφίσουν την επόμενη βδομάδα το Μεσοπρόθεσμο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, που επιδιώκουν να βάλει  την ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει από τις κατακτήσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας και το δημόσιο πλούτο και υπηρεσίες. 
   

Σε αυτό το τοπίο, ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  έδειξε για άλλη μια φορά  με τη στάση του στη διάρκεια του συνεδρίου (ψηφίζοντας πλαίσιο χωρίς καμιά αιχμή για τον κοινωνικό Αρμαγεδώνα που ετοιμάζεται)  πόσο αποστεωμένος και μακριά είναι από την κοινωνική πραγματικότητα και το γίγνεσθαι, από τις αγωνίες και τους αγώνες των εκπαιδευτικών. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία της κυβερνητικής πολιτικής, το δούρειο ίππο, το στρατό των προθύμων για να περάσουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. 

Η δευτερολογία του προέδρου της ΔΟΕ, όπου δε βρήκε να πει κουβέντα ενάντια στην κυβερνητική βαρβαρότητα, η επαίσχυντη στάση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για τα οικονομικά όπου ενώ μείωσαν τη συνδρομή αρνήθηκαν να πειράξουν τα οικονομικά προνόμιά τους και πολύ περισσότερο αρνήθηκαν να παραδίδουν αποδείξεις για τα έξοδά τους, η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής συζήτησης για την περίοδο και η ψήφιση ενός διεκδικητικού πλαισίου που μοιάζει σα να έρχεται από άλλη εποχή, αποδεικνύουν ότι αυτός ο συνδικαλισμός βρίσκεται σε ρήξη με τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Πρέπει να σημειώσουμε μάλιστα την απαράδεκτη τοποθέτησή του ότι οι κοινωνικές επαναστάσεις – εξεγέρσεις όλων των καταπιεσμένων ενάντια σε εκμεταλλευτικά καθεστώτα οδηγούν σε δικτατορίες !!

Σε αυτές τις συνθήκες οι Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις έδωσαν την μάχη σε όλες τις Γ.Σ. των συλλόγων, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις πλατείες της οργής, ενισχύοντας με τις δυνάμεις τους την προσπάθεια της εργαζόμενης πλειοψηφίας να απαντήσει στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης από την σκοπιά του ανεξάρτητου,  ταξικού, εργατικού κινήματος. Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΔΟΕ δείχνουν την ξεκάθαρη πτώση του κυβερνητικού και κρατικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ τόσο σε αντιπροσώπους (μείωση 97 αντιπροσώπων !!! 52 και 45 αντίστοιχα) όσο και σε έδρες (ΠΑΣΚ -1). Η εκτίναξη των Παρεμβάσεων με 28 αντιπροσώπους και μία έδρα ακόμα στο Δ.Σ. καθώς και η σχετική αύξηση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, δείχνει ότι ενισχύονται οι ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές και αντικαπιταλιστικές τάσεις στην εργαζόμενη πλειοψηφία

Από τη 48ωρη απεργία στις 28 – 29 του Ιούνη, από τους χώρους δουλειάς, από τις πλατείες της οργής και με μαχητικές κινητοποιήσεις συνεχίζουμε τη μάχη για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όποιου άλλου επίδοξου πολιτικού διαχειριστή, για να φύγει το ΔΝΤ και η ΤΡΟΪΚΑ, για τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών, για διεθνιστικό αγώνα και έξοδο από το ΕΥΡΩ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: