Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο αγανακτισμένος σκύλος, ο Λουκάνικος

thumbΤης Βάλιας Μπαζού

Ο πανάξιος διάδοχος του αείμνηστου Κανέλλου, ο σκύλος που φέρει το όνομα Λουκάνικος, βρίσκεται κάθε μέρα αγανακτισμένος στην πλατεία Συντάγματος και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Οι κάμερες τον κατέγραψαν για μια ακόμα φορά να είναι ιδιαίτερα θορυβώδης όταν βρέθηκε μαζί με άλλους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας και αποδοκίμαζε τους εξερχόμενους βουλευτές. («τρέξτε» το βίντεο στο 0.32 για να τον απολαύσετε).

Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;
Ο Λουκάνικος είναι γέννημα θρέμμα Εξαρχειώτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο τρίγωνο Μεσολογγίου, Ναυαρίνου, Χαριλάου Τρικούπη και ανατράφηκε με χάδια και ωραίες μουσικές από τα μπαράκια της περιοχής.
Το άστρο του άρχισε να ανατέλλει το 2008 όταν ο Λουκάνικος έδειξε ότι είναι γεννημένος για μεγάλους και δύσκολους αγώνες συνεχίζοντας την παράδοση, την ιστορία που έγραψε ο μακαρίτης Κανέλλος.

Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου και βέβαια πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών. Δεν έχει χάσει καμιά πορεία και καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας. Αντιλαμβάνεται αμέσως τον «εχθρό» και τον αντιμετωπίζει με γαυγίσματα στη διαπασών.

Ο Λουκάνικος είναι η προσωποποίηση της παροιμίας «σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει» αφού φυλάει τα δόντια του μόνον για την αγαπημένη του λιχουδιά… τα λουκάνικα. Άλλωστε οι φήμες λένε ότι οφείλει το όνομά του στην αδυναμία του να αντισταθεί σε ένα λουκάνικο…

Σε μια από τις τελευταίες διαδηλώσεις κάποιοι ξένοι που παρακολουθούσαν τη δράση του, ρώτησαν έλληνες διαδηλωτές το όνομά του. Όταν άκουσαν ότι τον λένε Sausage στο πρόσωπό τους σχηματίστηκε ένα αμήχανο χαμόγελο.. Λογικό, αφού δεν ξέρουν ότι άλλοι έχουν το όνομα, ο Λουκάνικος έχει, όμως, τη χάρη!

Υ.Γ
Ελπίζουμε οι δυνάμεις των ΜΑΤ να συνεχίσουν την τακτική που ακολουθούν μέχρι σήμερα και να μην ξεσπάσουν επάνω του… Θα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: