Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κραυγή αγωνίας, ακούει κανείς;

Κάθετα αντίθετος στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Κωφών και Βαρήκοων Αθήνας είναι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.
Με τρία ειδικά σχολεία να λειτουργούν σε όλη την Αττική, το εν λόγω, είναι το μόνο ολοήμερο και λειτουργεί από το 1938.
"Το υπουργείο δεν παίρνει καμία υπεύθυνη θέση για το ζήτημα, κι εμείς απλά προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κατάργηση του Ειδικού Δημοτικού", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ.Χρ. Διασίτης.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως το σχολείο απασχολεί 17 εκπαιδευτικούς και 7 άτομα ως ειδικευμένο προσωπικό, ενώ έχει μόνο 20 παιδιά, ενώ τα άλλα δύο σχολεία στην Πεύκη και την Αργυρούπολη έχουν 30 και 47 μαθητές αντιστοίχως, απασχολώντας λιγότερο προσωπικό.
Επιπλέον, οι περισσότεροι μαθητές διαμένουν πιο κοντά στα άλλα δύο σχολεία, γι αυτό και υπάρχει προοπτική να μετατρέψουν αυτό στην Πεύκη σε ολοήμερο.
Ο κ. Διασίτης τονίζει τη σημασία της ολοήμερης λειτουργίας τους, επισημαίνοντας ότι τα ειδικά σχολεία λειτουργούν υπερτοπικά.
Στο επιχείρημα για τους μαθητές απάντησε ότι το ίδιο το υπουργείο δεν προωθεί το σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μη γνωρίζουν καν τη λειτουργία του: "Στο ΚΕΔΔΥ Αθηνών δεν κάνουν ούτε μια αναφορά στο Ειδικό Δημοτικό των Αμπελοκήπων!"
Ε. Οικονομίδη/"Ε.Τ." 

Δεν υπάρχουν σχόλια: