Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Προϊστάμενος καλεί ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε έγγραφη απολογία

Μετά την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης να αναθέσει την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε ιδιώτη έναντι αμοιβής, που θα πληρώνουμε εμείς και μάλιστα χωρίς καμιά διασφάλιση των προσωπικών μας στοιχείων, ο κος Κασκαμπάς προχώρησε και σε νέο βαρύτερο ολίσθημα τη φορά αυτή. Καλεί ολόκληρο το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε έγγραφη απολογία διότι τόλμησε να δημοσιοποιήσει την απόφασή του για το θέμα, με ανακοίνωση!!!
 
Το Δ.Σ. καθιστά σαφές ότι δεν απολογείται σε κανέναν για την αυτονόητη ενέργειά του να καταγγείλει μια παράνομη πράξη που είναι σε βάρος των συναδέλφων. Η συνδικαλιστική δράση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι εξάλλου ο κύριος σκοπός και ρόλος της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε την κλήση σε απολογία όλου του Δ.Σ. καταφανέστατη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που δεν νομιμοποιείται και δεν στηρίζεται σε καμία ηθική αλλά και σε καμιά κείμενη νομική διάταξη. 


Θεωρούμε επίσης ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο κος προϊστάμενος. Επομένως η κλήση σε απολογία είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική. Οφείλει άμεσα να ανακαλέσει, γιατί ο δρόμος που διάλεξε για να αντιπαρατεθεί με τους εργαζόμενους είναι ολισθηρός και επικίνδυνος.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που ανήκουν στο παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε  πειθαρχική διαδικασία. Η επιλογή της πειθαρχικής δίωξης δείχνει την γύμνια επιχειρημάτων και δράσεων. Στο δύσκολο χώρο της εκπαίδευσης χρειαζόμαστε στελέχη που να δικαιολογούν τη θέση τους με δράσεις επωφελείς για το χώρο και όχι ανθρώπους που προσθέτουν αντί να αφαιρούν προβλήματα.

           
    Ο Πρόεδρος                                                                Η  Γ. Γραμματέας        

Μαστροκώστας Κώστας                                                      Πανοπούλου Φωτεινή

Δείτε και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το ίδιο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: