Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (18-5-11)

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, έγινε στο Καρλόβασι η 17η συνεδρίαση του Δ.Σ. με τα εξής θέματα:

1. Μεταφορές μαθητών: Στη συνεδρίαση είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων πολλών σχολείων της Σάμου (Δ.Σ. Παγώνδα, Δ.Σ. Χώρας, Δ.Σ. Πυθαγορείου, Δ.Σ. Μαραθοκάμπου, Γυμνασίου Πυθαγορείου, Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, Ενιαίου Λύκειου Σάμου, Ένωσης Γονέων Σάμου, αλλά και μεμονωμένους γονείς), που ήρθαν για  να μας παρουσιάσουν την κατάσταση στα σχολεία τους από τις 4/5, που έχουν διακοπεί και πάλι τα δρομολόγια, να συζητήσουμε από κοινού το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών-μαθητών μας και να οργανώσουμε από κοινού δράσεις για την γρηγορότερη λύση του.  Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, Γ. Κελεσίδης, ώστε η όποια απόφαση να παρθεί χωρίς χρονοτριβή με συμμετοχή όλων των φορέων.

Μετά από αναλυτική διαλογική συζήτηση όλων των παρόντων αποφασίστηκαν τα εξής: α) την Παρασκευή, 20/5, να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφεριάρχη για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην κατανομή των ποσών για τη μεταφορά των μαθητών και την καταβολή των οφειλών στο ΚΤΕΛ Σάμου, β) να συνταχθεί σχετικό κείμενο υπογεγραμμένο από όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και να κατατεθεί κατά τη διάρκεια της παράστασης, γ) εκ νέου και επί τόπου συνέλευση την Παρασκευή (ανάλογα με το αποτέλεσμα της παράστασης) για την οργάνωση περαιτέρω δράσεων. 

Ενημέρωση μέχρι και σήμερα:
Εδώ πρέπει να πούμε ότι πράγματι την Παρασκευή έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας και παραδόθηκε το κείμενο (υπογεγραμμένο από 9 φορείς) στον αντιπεριφερειάρχη, που φαινόταν όμως ότι δεν είχε ακόμη να μας πει κάτι συγκεκριμένο για το πότε θα μπορούσε να διευθετηθεί το πρόβλημα της πληρωμής των οφειλών προς το ΚΤΕΛ. Η κατάσταση φαινόταν για άλλη μια φορά ότι θα έφτανε σε αδιέξοδο, αλλά η άρνηση των παρευρισκομένων να εγκαταλείψουν το χώρο, αν δεν ερχόταν το πολυπόθητο έγγραφο από την Περιφέρεια, ήταν αυτή που τελικά επέσπευσε τη διαδικασία αποστολής του εγγράφου. 

Στη συνέχεια, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σάμου, ζητήσαμε την άρση της διακοπής των μεταφορών και την έναρξη των δρομολογίων από τη Δευτέρα, 23/5, αλλά υπήρξε άρνηση από την πλευρά των λεωφορειούχων. Έτσι λοιπόν πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να κάνουμε δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας προς το ΚΤΕΛ αυτή τη φορά (που έγινε τη Δευτέρα, 23/5) και αν η απάντηση παραμένει αρνητική, να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα Σάμου.

Τη Δευτέρα, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το ζήτημα αυτό (οικονομική επιβάρυνση γονέων, πάμπολλες χαμένες διδακτικές ώρες, θέματα ασφάλειας των παιδιών που μετακινούνται με ποικίλα μέσα) και τελικά συμφωνήθηκε ότι     ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/5.

Αντί επιλόγου, μπορούμε απλά να πούμε ότι δικαιώθηκε τελικά η συσπείρωση γονέων-εκπαιδευτικών, με μεγαλύτερο βέβαια νικητή τους ίδιους τους μαθητές…

2. Θέματα Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης: Σας ενημερώνουμε ότι η Β΄ Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασίου (Πορφυριάδα) και με ώρα προσέλευσης τις 8.30 π.μ.
Η αποστολή των αιτήσεων υποψηφιοτήτων από εκπροσώπους συνδυασμών, ομάδες προσώπων ή μεμονωμένους υποψηφίους θα γίνεται στο φαξ 22730.32940 (υ/ο Μαρίας Δάλλη) έως την Τρίτη, 31/05/2011 και ώρα 12:00.
Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη, 31/05/2011,  και ώρα 18.30 (Δ.Σ. Βαθέος), οπότε θα γίνει και η τελική ανακήρυξη των υποψηφίων.

Θέματα Β΄ Γ.Σ. 8ης Ιουνίου 2011
1.      Κριτική και ψηφοφορία στα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
2.      Συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
3.      Υποβολή προτάσεων των μελών του Συλλόγου.
4.      Όσα γράφονται στην ημερήσια διάταξη*
5.      Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου στη Δ.Ο.Ε..

*Προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. παρακαλούνται οι συνάδελφοι να στείλουν τις προτάσεις τους στο Δ.Σ. έως την Τρίτη 31/05/2011.

Κάρτα ΔΟΕ – Ταυτότητα Εκπαιδευτικού
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
κατόπιν ερωτημάτων σας, σας ενημερώνουμε ότι στη Γενική μας Συνέλευση της 8ης Ιουνίου θα μπορέσετε να προμηθευτείτε και τις ειδικές κάρτες εκπαιδευτικού της ΔΟΕ.
Για την έκδοση της κάρτας χρειάζεστε 1 φωτογραφία, το ΦΕΚ διορισμού σας, ενώ τα στοιχεία της είναι και στην αγγλική γλώσσα.
Η κάρτα ισχύει επίσης για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους συναδέλφους, με τη διαφορά ότι δεν έχει τριετή διάρκεια αλλά τόση όση ορίζει η σύμβασή τους.

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων σας, οι κάρτες υπογράφονται από το Δ/ντή Εκπ/σης και την πρόεδρο του Συλλόγου. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να κινηθείτε είτε ατομικά είτε ομαδικά, ως σχολική μονάδα, είτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου μέλους του Δ.Σ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να μη γίνει δεκτή η κάρτα της ΔΟΕ, οπότε εκεί χρειάζεται ειδική κάρτα ελεύθερης εισόδου εκπαιδευτικών στα κρατικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, που εκδίδεται από τις κατά τόπους Αρχαιολογικές Εφορίες ή Μουσεία σε όλη την Ελλάδα, της οποίας η διαδικασία έκδοσης περιγράφεται στο παρακάτω link:

http://www.doe.gr/ap/karta.pdf

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου


Η πρόεδρος                                  Ο γραμματέας

                            Μαρία Δάλλη                             Παντελής Μεσοχωρίτης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Να ξεκινήσουμε από το τελευταίο ερώτημα: σύμφωνα με το καταστατικό μας, οι Γ.Σ. γίνονται εναλλάξ στο Καρλόβασι και στο Βαθύ. Φέτος είναι απλά η σειρά του Καρλοβάσου...
Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της παρακολούθησης, να πούμε ότι η πρωινή συνέλευση, που έχει δοθεί δηλ. άδεια ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Αυτό σημαίνει ότι έτσι αναγνωρίζεται η σημασία του να βρίσκεται το σωματείο και να συζητά τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του και γι΄ αυτό προβλέπεται και η συγκεκριμένη άδεια. Ειδικά σ΄ αυτή τη Γ.Σ. τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτά που θα θελήσουμε να μεταφέρουν οι αντιπρόσωποί μας στο πανελλαδικό συνέδριο της ΔΟΕ τον Ιούνιο, οπότε έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως όμως και κάθε άλλη Γ.Σ. που μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ζητήματα του κλάδου μας (τριετία νεοδιόριστων, Ειδική Αγωγή, ΕΣΠΑ, αξιολόγηση κ.ά.) με όλους του συναδέλφους μας...
Ελπίζουμε να απαντήσαμε επαρκώς, καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ερθει καποιος μπορει να παει να δουλεψει στο σχολειο του;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΑΛΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Δεν ορίστηκε λανθασμένα το Καρλόβασι ως τόπος διεξαγωγής της συνέλευσης. Οι συνελέυσεις ορίζονται εναλλάξ ανάλογα με το είδος τους... Η προηγούμενη συνέλευση για αντιπροσώπους είχε γίνει στο Βαθύ, άρα αυτή έπρεπε να γίνει Καρλόβασι.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα της παρουσίας, ναι, μπορούμε να είμαστε στην υπηρεσία μας, αλλά ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουμε στην πράξη κατοχυρωμένα δικαιώματά μας... Φαντάζεσαι να μην είχαμε κερδίσει την άδεια για τις συνελεύσεις και να έπρεπε να τις κάναμε όλες απογευματινές; Καμιά απόφαση δε θα νομιμοποιούνταν πραγματικά, λόγω -δυστυχώς- μειωμένης συμμετοχής.
Αν έχεις πρόβλημα στη μετακίνηση, νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει την κατάσταση. Αλλιώς επικοινώνησε με το Σύλλογο και θα βρούμε οπωσδήποτε μια άκρη...

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου είπε...

Μπορεί, αν θέλει κάποιος να μην έρθει και να κάνει μάθημα, αλλά καλό είναι να συμμετέχετε.

Δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι καταργεί όλα τα ολοήμερα σχολεία εκτός 6/θεσίων και άνω σχολείων και από την νέα σχολική χρονιά (2011-12) θα διδάσκεται μόνο μία δεύτερη ξένη γλώσσα στις τάξεις (Ε' και ΣΤ') του Δημοτικού. Σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας χάνονται.

Στη Συνέλευση Θα συζητηθούν, επίσης η τριετία των νεοδιόριστων, η συνδρομή, η ειδική αγωγή και άλλα θέματα που θα δείτε σε εγκύκλιο του Συλλόγου.

Με τη μη συμμετοχή σας, αφ' ενός ένα δικαίωμά μας που έχει καθιερωθεί τόσα χρόνια με αγώνες από παλαιότερους συναδέλφους χάνεται, άλλωστε πολλές αντιδράσεις έχουμε και αφ' ετέρου απαξιώνεται έτσι και ο ίδιος ο Σύλλογός μας.

Το Σεπτέμβρη θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά με λιγότερους διορισμούς, αξιολόγηση, ενιαίο μισθολόγιο και πρέπει όλοι μας να συσπειρωθούμε γύρω από το σύλλογό μας.

Όσον αφορά για τη Συνεύλευση που γίνεται στο Καρλόβασι, δεσμευόμαστε από το καταστατικό του Συλλόγου, επειδή αναφέρει ότι πρέπει να γίνονται εναλλάξ στο Καρλόβασι και στο Βαθύ. Οι επόμενες εκλογές για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου (Δεκέμβρης 2011) θα γίνουν στο Βαθύ.

Καλό είναι να συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση και μάλιστα να κάνουμε και προτάσεις πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.