Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ανακωχή στην Κερατέα εν όψει Πάσχα

Εκατόν εικοσιοκτώ ημέρες κράτησε η "μάχη της Κερατέας" μέχρι την χθεσινή απόφαση για "ανακωχή" και απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων από τα μπλόκα, καθώς επίσης και για την έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους υπουργούς μετά το Πάσχα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντή και τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, πρωτοβουλία του οποίου ήταν η πραγματοποίηση της συνάντησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, εκτός της απομάκρυνσης των ΜΑΤ από την περιοχή και των κατοίκων από τα μπλόκα, με ευθύνη του δήμου τα μηχανήματα θα μεταφερθούν σε χώρο στη ΒΙΟΠΑ, σε ασφαλή χώρο, στο πλαίσιο της βιοτεχνική ζώνης, και θα τα περιφρουρούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως δεσμεύεται εκ μέρους της κυβέρνησης ότι την επόμενη Πέμπτη θα γίνει συνάντηση του κ. δημάρχου και των εκπροσώπων της περιοχής με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη και άλλους εκπροσώπους αρμοδίων υπηρεσιών της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος της Κερατέας και απέφυγε να πάρει οποιοδήποτε θέση σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Σχετικά με την παρουσία των ΜΑΤ τόνισε μεταξύ άλλων πως τα ΜΑΤ θα φύγουν από εκεί επειδή αποκαθίσταται η τάξη και κατέληξε πως "όταν υπάρχει τάξη, δεν χρειάζεται να υπάρχουν εκεί."

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής εγγυήθηκε πως οι δρόμοι θα ανοίξουν και θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την απόφαση οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής και από χθες το βράδυ οι δρόμοι άνοιξαν και οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν.

Πεταλωτής: Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά μας.


"Το θέμα είναι να υλοποιηθεί το έργο κατά τον καλύτερο τρόπο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε σχετική ερώτηση και κατέληξε πως "δεν έχει αλλάξει τίποτε από την πλευρά μας. Δεν υπάρχει καμία εμμονή κανενός η οποία έχει αρθεί, γιατί δεν υπάρχουν εμμονές. Εδώ πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις, υπάρχει ψηφισμένος νόμος στη Βουλή και φυσικά αυτές οι αποφάσεις υλοποιούνται."

Για δικαίωση, για όσα πρότεινε από τις 4 Απριλίου, έκανε λόγο η Ν.Δ., διά του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ενώ το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής κάνει λόγο για μεγάλη νίκη του λαού της Κερατέας.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί


Την ανακούφισή τους εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΑΞΙΑ για τη χθεσινή απόφαση, αφήνοντας όμως αιχμές για την μεγάλη αργοπορία. Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εμμένει στην απόφασή της να καταθέσει αύριο αγωγή κατά του διοικητή των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: