Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Κυριακή 10 Απριλίου, 7:30μμ, Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα - Καρλόβασι
(θα πραγματοποιηθεί προβολή του χρονικού των αραβικών εξεγέρσεων)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Εδώ και 4 μήνες περίπου, η Βόρεια Αφρική και η Αραβική Χερσόνησος συγκλονίζονται από τις εξεγέρσεις των καταπιεσμένων αραβικών λαών. Εξεγέρσεις που γεννήθηκαν από τη χρόνια καταπίεση που τους ασκούσαν τα αντιδραστικά καθεστώτα που λυμαίνονταν εδώ και δεκαετίες την περιοχή, από την πείνα και την εξαθλίωση που έχει διογκωθεί ακόμη περισσότερο στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. 

Ήταν δεδομένη από την πρώτη στιγμή η αντίθεση των ιμπεριαλιστών στη λαϊκή αφύπνιση, η προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης είτε μέσω πολιτικών προσώπων της επιρροής τους, είτε μέσω της επιβολής στυγνής δικτατορίας (περίπτωση Μπαχρέϊν), αλλά ακόμη και μέσω στρατιωτικής επέμβασης όπως επιλέχτηκε στην περίπτωση της Λιβύης.

Ο μόνος αρμόδιος να υπερασπιστεί την εξέγερση και να διεκδικήσει ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία είναι ο ίδιος ο λαός. Οι αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές με το γνωστό πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» θέλουν να προλάβουν διαδικασίες αυτοοργάνωσης του λιβυκού λαού, θέλουν να επιβάλουν δια πυρός και σιδήρου διάδοχη λύση φιλική προς τα συμφέροντά τους. Όπως κάνανε και πρόσφατα σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ, στόχος τους είναι να βυθίσουν το λαό σε νέα εξαθλίωση και υποταγή.

Η άρχουσα τάξη της χώρας μας έσπευσε σύσσωμη να υποστηρίξει το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, παραχωρώντας κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να υλοποιηθεί η στρατιωτική επιδρομή. Είναι επικίνδυνη και δολοφονική.
Ο λαός της χώρας μας πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος στους εξεγερμένους αραβικούς λαού, να καταγγείλει αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη συμμετοχή της χώρας μας στο έγκλημα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Κυριακή 10 Απριλίου, 7:30μμ, Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα -Καρλόβασι
(θα πραγματοποιηθεί προβολή του χρονικού των αραβικών εξεγέρσεων)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: