Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου - συγκρότηση προεδρείου (8/4/2011)

Την Παρασκευή, 8/4/2011, συνεδρίασε εξ αναβολής το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα:

1. Συγκρότηση προεδρείου: μετά την τοποθέτηση των παρατάξεων όσον αφορά τη σύνθεση του προεδρείου και την κατάθεση εγγράφου από την Κ.Ε. ΔΑΚΕ, στο οποίο εκφράστηκε η επίσημη θέση της παράταξης (αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και όχι υποψηφιότητα στη θέση του προέδρου, πρόταση που στηρίχτηκε μέχρι σήμερα από το ένα μέλος της ΔΑΚΕ), αποκαταστάθηκε το ζήτημα της διπλής υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου. Μετά τη διευκρίνιση αυτή θεωρήθηκε από τα παρόντα μέλη ότι δε συντρέχει πλέον λόγος αναβολής και προχωρήσαμε ομόφωνα στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, όπως ορίζεται από το καταστατικό του Συλλόγου. Έτσι συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την παρακάτω σύνθεση: 

Πρόεδρος:       Δάλλη Μαρία, 1ο Δ.Σ. Καρλοβασίου (Ανεξάρτητη Επικοινωνία)
Αντιπρόεδρος: Σκρίνος Αλεξανδρής, Δ.Σ. Μαραθοκάμπου (ΠΑΣΚ)
Γραμματέας:     Μεσοχωρίτης Παντελής, Δ.Σ. Κοκκαρίου (ΔΑΚΕ)
Ταμίας:           Κακαγιάννης Αντώνης, 2ο Δ.Σ. Σάμου (Ανεξάρτητη Επικοινωνία)
Μέλη:             Πόθα Μαρία (2ο Δ.Σ. Σάμου), Κουκούλης Φανούρης (1ο Δ.Σ.    
                      Καρλοβασίου),Ρίγλης Κωνσταντίνος (Δ.Σ. Όρμου Καρλοβασίου)

2. Ορισμός εκπροσώπου στη νέα Δημοτική Επιτροπή Παιδείας: Ορίστηκε τακτικός εκπρόσωπος ο κ. Κακαγιάννης Αντώνης και αναπληρωματικό μέλος ο κ. Μεσοχωρίτης Παντελής.

3. Ψήφισμα για τον έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στα νησιά μας: μετά από κατάθεση κειμένου από τους Εθελοντικούς Φορείς Σάμου και το Ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας- Αρχιπέλαγος για τη θέσπιση σαφών κριτηρίων και άσκησης ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας (ΗΜΑ) στα νησιά του Β. Αιγαίου, η πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

4. Ενημέρωση αιρετών-πρόταση αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων: το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τους αιρετούς για την πρόταση του ΠΥΣΠΕ προς την Περιφέρεια για το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων με βάση τη 12/βάθμια κλίμακα και αποφάσισε την αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας προς το ΠΥΣΠΕ. 

5. Θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Όσον αφορά τις προτάσεις της ομάδας εργασίας του Υπουργείου για τα θέματα των αποσπάσεων-μεταθέσεων, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς τη ΔΟΕ με τις εξής συμπληρωματικές προτάσεις εκ μέρους του Συλλόγου μας:
  • Να παραμείνουν ως έχουν οι περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου
  • Οι αποσπάσεις των υπεράριθμων να γίνονται εντός του ΠΥΣΠΕ αρχικής τοποθέτησης
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας για τους νεοδιόριστους
  • Στην άδεια ανατροφής τέκνου να λαμβάνονται υπόψη τα μόρια των δυσμενών συνθηκών του σχολείου που υπηρετούν
  • Συνάδελφοι που έχουν τα μόρια μετάθεσης και δεν ικανοποιήθηκαν, να προηγούνται στις αποσπάσεις για την ίδια περιοχή.
6. Το επόμενο Δ.Σ. ορίστηκε για την Τρίτη, 12/4, στο Καρλόβασι (Πορφυριάδα), όπου καλούνται και τα μέλη του απελθόντος Δ.Σ. για την παράδοση και παραλαβή των υλικών του Συλλόγου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η πρόεδρος του Συλλόγου            Ο γραμματέας του Συλλόγου
Μαρία Δάλλη                        Παντελής Μεσοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: