Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απάντηση του Πανεπιστημίου ΑΙΓΑΙΟΥ σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

 Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 28ης/3/2011 σε πρωτοσέλιδο τίτλο και σε εσωτερικό άρθρο της 5ης σελίδας, εμφάνισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως ένα υπό κατάργηση ΑΕΙ στο πλαίσιο σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δηλώνει εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδέποτε έχει τεθεί από το Υπουργείο το συγκεκριμένο θέμα, ούτε και έχει υπάρξει κανενός είδους διαβούλευση. Συνεπώς, παραδόξως η εφημερίδα δημιουργεί το θέμα, στοχοποιώντας ειδικά τα περιφερειακά ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημειώνεται ότι αυτό γίνεται τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Σύρο στις 21/3/2011, αναφερόμενος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δήλωσε ότι πρέπει το Πανεπιστήμιο να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να αποφασίζει μόνο του τα Ακαδημαϊκά του Τμήματα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαχρονικά επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο και συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη του Αιγαίου. Θεωρούμε δε ότι ένα ατεκμηρίωτο άρθρο του οικονομικού ρεπορτάζ δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον ενός από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας αλλά και διεθνώς.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητάει άμεση διάψευση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επί των εικασιών του εν λόγω δημοσιεύματος, για να σταματήσει η ανησυχία που αναίτια δημιουργήθηκε στο σύνολο του προσωπικού, τους φοιτητές και υποψήφιους φοιτητές καθώς και στις οικογένειές τους.
Δημοσιεύματα αυτού του είδους, βρίσκουν απέναντί τους σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα διότι υπονομεύουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μυτιλήνη, 28.03.2011
Από την Πρυτανεία του Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: