Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ψηφίστηκε το Πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ στη Γ.Σ.των Προέδρων

Ψηφίστηκε στη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ.
Ψήφισαν 76 ΕΛΜΕ
Υπέρ: 53 ΕΛΜΕ (Ψήφοι 317)
Κατά: 19 (ψήφοι 123)
Λευκό: 4 (ψήφοι 21)
Το πρόγραμμα δράσης ψηφίστηκε με ποσοστό 69%
Δείτε το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Σε συνέχεια της απόφασης της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις  05-01-2011, και επαναλαμβάνοντας πως ισχύουν όλες οι εκτιμήσεις που κάναμε σε αυτή, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταθέτει στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το ακόλουθο πρόγραμμα Δράσης:

·        24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30-03-2011 (σε συνεννόηση με ΔΟΕ) με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής : να αποσυρθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων
·        Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
·        Νέα ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ αμέσως μετά,  για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με ποικίλες μορφές δράσης
·        Επιδιώκουμε τον συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα αποφασίσθηκαν και υλοποιούνται άμεσα τα παρακάτω::
·        Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης και τις ΔΔΕ όλης της χώρας, την Παρασκευή 18-03-2011 και ώρα 12:30 μμ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (12-2μμ για τον πρωινό κύκλο και 2-4μμ για τον απογευματινό κύκλο).
·        Να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται.
·        Να ζητηθεί από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας  (με ενδεικτική ημερομηνία στις 13-04-2011) καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου
·        Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει στις διεθνείς οργανώσεις των εκπαιδευτικών την απόφαση του Υπουργείου Παιδεία για την συγχώνευση – κατάργηση 1933 σχολείων.

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: