Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Καταγγελία για τις απαράδεκτες προσαγωγές στο σύνταγμα κατά τη διάρκεια μαθητικής παρέλασης της 24ης Μαρτίου

Η ΠΕΑΕ - Συντονιστικό Ωρομίσθιων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια και χουντικού τύπου προληπτική σύλληψη 6 εκπαιδευτικών και 2 καλλιτεχνών στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Οι εν λόγω συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες που προσήχθησαν χωρίς να έχουν κάνει οτιδήποτε αξιόποινο, χωρίς καν να έχουν προλάβει να φωνάξουν ένα σύνθημα ή να έχουν ανοίξει ένα πανό, οδηγηθήκαν αδικαιολόγητα στο αστυνομικό τμήμα – 4 μάλιστα συνελήφθησαν στην είσοδο των γραφείων της ΔΟΕ από αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ οι υπόλοιποι 4 αφού προπηλακίστηκαν στο Σύνταγμα, όπου και θα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εικαστικής παρέμβασης στο πλαίσιο τη μαθητικής παρέλασης της 24ης Μαρτίου από την Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών, ΕΛΜΕ και διδασκαλικούς συλλόγους Π.Ε. και την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Ενάντια στο Μνημόνιο.

Φαίνεται πως η δωσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη μέρα του εορτασμού της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821 δεν ήταν διατεθειμένη να ανεχτεί οποιαδήποτε φωνή καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της που κλείνει σχολεία και στοιβάζει τους μαθητές σε σχολικά συγκροτήματα - μαμούθ, που κρατά εκπαιδευτικούς ομήρους της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας, που υποθηκεύει συνολικά τα δικαιώματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας,. Έτσι για ακόμα μία φορά θέλησε να στοχοποιήσει δίκαιες κοινωνικές αντιστάσεις και διαμαρτυρίες, αλλά και να τρομοκρατήσει συλλογικότητες, σκληραίνοντας την καταστολή.

Παρόλα αυτά όσο κι αν η κυβέρνηση ήθελε να δημιουργήσει τεχνητή ένταση με τις χθεσινές μπουρδολογίες περί προβοκάτσιας τη μέρα της μαθητική παρέλασης και να φιμώσει τη φωνή μαχόμενων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, δεν της κάναμε τη χάρη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων, στέλνοντας σαφές μήνυμα αναμέτρησης διαρκείας με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Οργή λαού – ξεσηκωμός παντού

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Συντονιστικό Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: