Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

5η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων

Την Τρίτη, 1-2-11, στο 1o Δημοτικό Σχολείο Νέου Καρλοβάσου έγινε η 5η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα: 1. χορός Συλλόγου, 2. αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων 3. επιμόρφωση Β’ φάσης νηπιαγωγών 4. ομαλή λειτουργία 3ου  Νηπιαγωγείου Σάμου 5. κάρτα ελευθέρας εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους 6. ψήφισμα συμπαράστασης για την Κερατέα και 7. συγκρότηση του προεδρείου.

1. Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα γίνει στο κέντρο «ΚΥΜΑ» στον Άγιο Κων/νο το Σάββατο, 12 Φλεβάρη. Στο χορό θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που αποχώρησαν από την υπηρεσία, θα κοπεί η πίτα του συλλόγου και θα γίνει λαχειοφόρος αγορά. Η τιμή του λαχείου είναι ένα (1) ευρώ. Ζητήσαμε από την πρώην πρόεδρο κα Τσολακίδου τη σφραγίδα του συλλόγου να σφραγίσουμε τα λαχεία, αλλά αρνήθηκε. Προσκλήσεις και λαχεία έχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Οι κρατήσεις τραπεζιών θα γίνεται σε επικοινωνία με το κέντρο στο τηλ. : 2273094251
Ζητάμε τη στήριξή σας τόσο στο χορό όσο και στη λαχειοφόρο αγορά.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει:
  •  ατομικό πιάτο με ορεκτικά
  • Σαλάτα –ανάμεικτη και τζατζίκι για 4 άτομα
  • Χοιρινή μπριζόλα ή φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι/πατάτες
  •  Φρούτο
Επίσης υπάρχει παιδικό μενού με 4 καλαμάκια με πατάτες και κοστίζει 8 ευρώ.

Οι τιμές στα ποτά είναι:
  • Χρυσή Σάμαινα :  10 ευρώ
  •  Ψηλές Κορφές :   14 ευρώ
  • Σεκ - Φωκιανός :     5 ευρώ
  • Χύμα κρασί :          9 ευρώ το κιλό
  •  Αναψυκτικά :         2 ευρώ
  • Μπύρες :                3 ευρώ

2. Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 προτάθηκε ως έκτακτο θέμα στο ΠΥΣΠΕ Σάμου η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων μετά την ομόφωνη διαφοροποιημένη πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Σύμφωνα με την ενημέρωση των δύο αιρετών, ενώ συμφωνήθηκε αρχικά από όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και μάλιστα επικοινώνησαν και τηλεφωνικά με την Περιφέρεια, που τους επιβεβαίωσε ότι θα αποδέχονταν τελικά τη νέα πρόταση, ένα από τα μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ αποχώρησε ξαφνικά από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί τελικά το θέμα, πράξη που εγείρει πολλά ερωτηματικά… 
Μετά την εξέλιξη αυτή το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς τη ΔΟΕ με κοινοποίηση στην Περιφέρεια, Δ/νση και ΠΥΣΠΕ για να πάρει θέση και να στηρίξει την ομόφωνη πρόταση αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων του συλλόγου και να τεθεί ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

3. Συζητήθηκε η Β’ φάση επιμόρφωσης των νηπιαγωγών που τους ζητούν να πάνε στη Χίο για επιμόρφωση. Το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να στείλει έγγραφο στο ΠΕΚ Μυτιλήνης και να ζητά:
1.     οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών να γίνονται στη Σάμο και στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα για όσο χρόνο απαιτείται
2.     να καλύπτονται άμεσα όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εκτός έδρας των εκπαιδευτικών που επιμορφώνονται. Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συναδέλφους να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης, όταν μάλιστα υπάρχει αποδεδειγμένα εξωφρενική καθυστέρηση στην καταβολή τους.

4. Με αφορμή προβλήματα, που αφορούν την ομαλή λειτουργία του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο προς το Δήμο Βαθέος και να ζητάμε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ώστε να λειτουργήσει και η δεύτερη αίθουσα του νηπιαγωγείου.

5. Μετά από ερωτήματα συναδέλφων για την κάρτα ελευθέρας εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σας γνωρίζουμε ότι όσοι εκπαιδευτικοί την επιθυμούν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αποσταλούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πυθαγορείου.
1.     Αίτηση ατομική, όπου θα ζητείται η χορήγηση κάρτα ελευθέρας εισόδου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους
2.     Δύο φωτογραφίες όπου να αναγράφεται όπισθεν το όνομα του αιτούντος
3.     Βεβαίωση του Δ/ντή σχολείου, όπου θα αναφέρεται ότι υπηρετείτε στο συγκεκριμένο σχολείο. Η βεβαίωση μπορεί να είναι ομαδική.

6. Αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί ψήφισμα αλληλεγγύης για τους κατοίκους της Κερατέας που από τις 11 Δεκέμβρη βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, στον αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και αγωνίζονται σθεναρά να υπερασπιστούν το δίκαιό τους, να προστατεύσουν το τόπο τους, την ζωή τους, το μέλλον τους. Το τελικό κείμενο θα αποσταλεί στα σχολεία προς γνώση όλων των συναδέλφων.

7. Για την συγκρότηση του προεδρείου η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν η ίδια και στην πέμπτη συνεδρίαση, να γίνει δηλ. αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης. Δηλαδή η Ανεξάρτητη Επικοινωνία να πάρει τον πρόεδρο, ως πρώτη δύναμη, η ΠΑΣΚ το γραμματέα, ως δεύτερη δύναμη, η ΔΑΚΕ τον αντιπρόεδρο, ως τρίτη δύναμη και τον ταμία η Ανεξάρτητη Επικοινωνία.

Η ΠΑΣΚ ζήτησε και πάλι να πάμε σε ψηφοφορίες, διευκρίνισε όμως ότι θέλει διαπαραταξιακό  προεδρείο με συμμετοχή όλων των παρατάξεων και  δε θα βάλει υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα σε κάποιο από τα υπόλοιπα αξιώματα του Προεδρείου.

Από τη ΔΑΚΕ, ο κος Μεσοχωρίτης Παντελής, είχε ακριβώς την ίδια πρόταση και στην πέμπτη συνεδρίαση, δηλαδή αντιπροσωπευτικό-αναλογικό με βάση τις ψήφους των παρατάξεων, θέση που έχει διατυπώσει και πανελλαδικά η ΔΑΚΕ στην πρόσφατη ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Διαφοροποιήθηκε η κα Χατζηκώστα ζητώντας και πάλι τη θέση του προέδρου, πράγμα όμως που δε συνάδει με τη έννοια του αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Της ζητήσαμε και πάλι να επανεξετάσει την θέση της και να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, πράγμα που δεν έγινε. Μάλιστα είπε ότι θέση της ΔΑΚΕ Σάμου είναι ότι, αν στην επόμενη συνεδρίαση δε συγκροτηθούμε σε σώμα, δε θα λαμβάνει μέρος στη συζήτηση των άλλων θεμάτων…

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει η συγκρότηση του Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου, ελπίζοντας στην επανεξέταση της θέσης της από τη κα Χατζηκώστα.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τα εφτά (7) μέλη
Ανεξάρτητη Επικοινωνία: Η προσπάθειά μας είναι και θα είναι να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος που θα ενώνει όλους τους συναδέλφους σε κοινό αγώνα για τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Σ΄ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Και αυτό που –αν μη τι άλλο- χρειαζόμαστε είναι ένα προεδρείο που θα σέβεται πάνω απ΄ όλα τη βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου και αρνείται να υπακούσει σε οτιδήποτε, πλην της δημοκρατικής δεοντολογίας και του συναδελφικού και συνδικαλιστικού καθήκοντος.

Διαβάστε τη 4η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: