Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

3ωρη στάση (11-2) δασκάλων-νηπιαγωγών - καθηγητών την Τετάρτη 2/3 για τη μεταφορά των μαθητών

Συλλαλητήριο 12μ στο Βαθύ (Συγκέντρωση είσοδος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, Σάμου)

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Πρώτα κατάργησαν την ενισχυτική διδασκαλία, που για χρόνια αποτέλεσε σημαντική βοήθεια ιδιαίτερα για τα παιδιά των πιο αδύνατων λαϊκών στρωμάτων. Μετά κατάργησαν τα αθλητικά σχολεία ξεκινώντας και εκεί από το «πρόβλημα του κόστους μεταφοράς» από τα σχολεία στα γήπεδα. Στη συνέχεια κατάργησαν τον οργανισμό έκδοσης των σχολικών βιβλίων και άνοιξαν το δρόμο για να τα πληρώνουν και αυτά οι γονείς. Πετσοκόβουν τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (θέρμανση, γραφική ύλη, συντήρηση, καθαριότητα κλπ) στο ένα τρίτο, για να τα φορτώσουν και αυτά στις λαϊκές οικογένειες. Στα τεχνικά σχολεία (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) δεν έχουν αρχίσει ακόμα μαθήματα ειδικότητας, γιατί δεν έχουν διοριστεί καθηγητές!  Παράλληλα ετοιμάζουν συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων με τα παιδιά να πηγαινοέρχονται στο δρόμο μέχρι 1,5 ώρα και να στοιβάζονται σε τμήματα των 30 μαθητών!

Τώρα, στη Σάμο, στην Ικαρία και σε όλη τη χώρα, δεν επιτρέπουν σε χιλιάδες μαθητές να πάνε στα σχολεία τους, γιατί δεν εξασφαλίζουν τη μεταφορά τους από τα χωριά τους! Τα σχολεία υπολειτουργούν, ήδη από τις 21/2, και οι «αρμόδιοι» παραπέμπουν τους γονείς, τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τις διαμαρτυρίες τους … στα ΚΤΕΛ (!), στο Λογιστήριο του κράτους(!)  και σε αόριστες «υποσχέσεις».

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, δεν είναι ούτε θα γίνουν λογιστές ή διαμεσολαβητές του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Οι εκφράσεις «συμπαράστασης» και «κατανόησης» της Περιφέρειας και των κυβερνητικών εκπροσώπων το μόνο αντίκρισμα που έχουν είναι να προλάβουν, να μην επιτρέψουν τη δημόσια και μαζική κινητοποίηση μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε τη διάλυση όποιας δημόσιας δωρεάν παιδείας έχει απομείνει. Δεν θα ανεχτούμε να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων-γονιών, των εκπαιδευτικών, η κρίση και οι συνέπειες της. Δεν θα ανεχτούμε την κατάργηση του δικαιώματος στη μόρφωση και στις σπουδές των μαθητών. Αρνούμαστε την πολιτική που με το σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής», καίει από τώρα κάθε ελπίδα και προοπτική στη ζωή των παιδιών!


ü  Απαιτούμε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών
ü  Όλοι στην 3ωρη στάση (11-2) την Τετάρτη 2/3. Κλείνουμε όλα τα σχολεία και μαζί με μαθητές και γονείς διοργανώνουμε συλλαλητήριο. Συγκέντρωση 12μ.μ. στο Βαθύ (είσοδος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, Σάμου)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σάμου
27-02-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: