Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

3η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Τη Δευτέρα, 17-1-11, στο 1ο Δ.Σ Καρλοβάσου έγινε η 3η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου μας με θέματα: 1. συγκρότηση του προεδρείου,   2. αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων και 3. εκδήλωση για την Παιδεία από κοινού με τους συναδέλφους της Β/θμιας μετά από πρόταση της ΕΛΜΕ Σάμου.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αναβλήθηκε για σοβαρότατο αντικειμενικό λόγο που δεν επέτρεψε την παρουσία όλων των μελών και θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.
Στα επόμενα θέματα:
F      Αρχικά έγινε συζήτηση για τα αποτελέσματα της τρίωρης στάσης και την παράσταση διαμαρτυρίας προς τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας προς τις δύο Δ/νσεις Εκπ/σης. Μεταφέραμε την αντίθεσή μας για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων και αποφασίστηκε από κοινού με την ΕΛΜΕ Σάμου να στείλουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

F      Στη συνέχεια αναφέρθηκε η ανυπόστατη καταγγελία της ΔΑΚΕ και ενημερώθηκε το Δ.Σ. ότι το καταστατικό προβλέπει μεν μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του Δ.Σ., εφόσον όμως υπάρξουν προτάσεις. Από τη στιγμή που προτάσεις δεν κατατέθηκαν από τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει η διαδικασία στις ψηφοφορίες.

F      Συζητήθηκε η πρόταση του αιρετού, Αντώνη Κακαγιάννη, για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και μετά από συζήτηση καταλήξαμε ομόφωνα στην εξής πρόταση:
o        Κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας των νεοδιόριστων και της διετίας των υπόλοιπων συναδέλφων (άρθρα 4 & 30 του ν.3848/10) και αύξηση των κινήτρων παραμονής τους σε μια περιοχή. Συγκεκριμένα, τη δεύτερη χρονιά τα μόρια των σχολείων να πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1,5, την τρίτη  με 1,8 και την τέταρτη χρονιά ή και τις επόμενες να διπλασιάζονται τα μόρια, με την προϋπόθεση ότι δε θα κάνουν εντωμεταξύ αίτηση μετάθεσης.
o        4 μόρια όλα τα σχολεία-νηπιαγωγεία της πόλεως Σάμου
o        5 μόρια τα σχολεία-νηπιαγωγεία Καρλοβάσου και Κοκκαρίου
o        6 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Παλαιοκάστρου, Λέκκας και Κοντακεΐκων
o        7 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Αγίου Κων/νου, Υδρούσας και Ηραίου
o        8 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Παγώνδα, Πύργου, Πλατάνου, Αμπέλου, Βουρλιωτών και Μαραθοκάμπου
o        9 μόρια το σχολείο - νηπιαγωγείο Κουμεΐκων  
o        10 μόρια το σχολείο Καλλιθέας     
Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί και στο επόμενο Δ.Σ. μετά από τις προτάσεις παρατηρήσεις των συναδέλφων που μπορούν να τις στείλουν στο fax 2273027503 (υ/ο Δ.Σ. Συλλόγου) ή να τις προσκομίσουν οι ίδιοι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει την Τρίτη 25/1/11 στο Δ.Σ. Βαθέος στις 18:00.

F      Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, Γιάννης Κελεσίδης, για να συζητήσουμε οριστικά το θέμα της εκδήλωσης για την Παιδεία. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα, ορίσαμε την ημερομηνία για τις 19 Φλεβάρη (για τον τόπο και την ώρα θα ενημερώσουμε εν καιρώ) και στο επόμενο Δ.Σ. θα κατατεθούν οι προτάσεις για τα θέματα της εκδήλωσης. Εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση και βοήθεια και εκ μέρους των συναδέλφων, αφού στόχος είναι η ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας και η δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών (α/βάθμιας και β/βάθμιας) όσο και γονέων και φυσικά μαθητών…
F      Τέλος συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα, όσον αφορά την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων από το Δ.Σ., τις παρατάξεις και τους Αιρετούς, οι Δ/ντές σχολείων-νηπιαγωγείων να ενημερώνουν το Σύλλογο Διδασκόντων για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων και να αναρτώνται στον Πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Κακαγιάννης Αντώνης
    (πλειοψηφών σύμβουλος)
Διαβάστε τη 2η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: