Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

2η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

3ωρη στάση εργασίας (11:00–14:00) την Παρασκευή 14/1 και συγκέντρωση στις 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Την Τετάρτη, 12-1-11, στο Δ.Σ Βαθέος έγινε η δεύτερη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου μετά τις εκλογές της 16ης Δεκέμβρη 2010.
Η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας παρέμεινε ίδια και στη δεύτερη συνεδρίαση, να γίνει δηλαδή αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης. Δηλαδή η Ανεξάρτητη Επικοινωνία να πάρει τον πρόεδρο, ως πρώτη δύναμη, η ΠΑΣΚ το γραμματέα, ως δεύτερη δύναμη, η ΔΑΚΕ τον αντιπρόεδρο, ως τρίτη δύναμη και τον ταμία η Ανεξάρτητη Επικοινωνία.

Η ΠΑΣΚ στην αρχή δεν έκανε καμία πρόταση και ζήτησε να πάμε σε ψηφοφορίες. Στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και δήλωσε ότι δε σκοπεύει να αποδεχτεί καμία θέση στο προεδρείο του Συλλόγου, αλλά θα στηρίξει ό,τι θετικό γίνει από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η ΔΑΚΕ είχε ακριβώς την ίδια θέση με την ΠΑΣΚ, δηλαδή ψηφοφορίες, αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και αυτή και ζήτησε τη θέση του προέδρου.

Το μέλος του Δ.Σ., κος Μεσοχωρίτης Παντελής, παρέμεινε επίσης στην αρχική του πρόταση, δηλαδή αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο με βάση τις ψήφους των παρατάξεων.

Θεωρώντας ότι η κατανομή των εδρών είναι τέτοια (3-2-2) που δε χωρά διπλές ερμηνείες αλλά και ότι η συγκρότηση του προεδρείου είναι δικαιότερο να γίνει σε αντιπροσωπευτική-αναλογική βάση (αυτό μάλιστα φαίνεται να είναι και η εντολή των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα) δεν προχωρήσαμε στη διαδικασία των ψηφοφοριών, δίνοντας ακόμη λίγο χρόνο στις παρατάξεις να αναθεωρήσουν ενδεχομένως τις απόψεις τους για το αντιπροσωπευτικό. Αν ωστόσο οι θέσεις παραμείνουν οι ίδιες και στην επόμενη συνεδρίαση, τότε θα προχωρήσουμε αναγκαστικά σε ψηφοφορίες. Η επόμενη συνεδρίαση έχει ορισθεί τη Δευτέρα, 17/1/11 και ώρα 18:30,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασίου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων και ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας να φέρουν προτάσεις οι αιρετοί του Συλλόγου, οι παρατάξεις (ανεξάρτητα από το αν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.) καθώς και όποιος άλλος συνάδελφος επιθυμεί να τοποθετηθεί. Οι προτάσεις για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων μπορούν επίσης να σταλούν με fax στο 2273032940 (υ/ο Δ.Σ. Συλλόγου) ή να τις προσκομίσουν οι ίδιοι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέλος, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, αποφασίστηκε ομόφωνα 3ωρη στάση εργασίας (11:00–14:00) την Παρασκευή 14/1 και συγκέντρωση στις 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων.
 
Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Κακαγιάννης Αντώνης
    (πλειοψηφών σύμβουλος)

Διαβάστε την 1η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: