Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΤΕΑ: Το "πράσινο" πρόσωπο της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Μολότοφ, δακρυγόνα και τραυματισμοί κατοίκων από αστυνομικές δυνάμεις

Δεύτερο εικοσιτετράωρο συγκρούσεων κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στην Κερατέα, με σκοπό τη διακοπή των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβρυοκάστρου. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο χώρος δεν έχει απαλλοτριωθεί, ενώ είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος. Από τηλεφωνική ενημέρωση γνωρίζουμε ότι η ένταση έχει κλιμακωθεί  απότομα καθώς έχουν μεταβεί στην περιοχή περίπου 17 διμοιρίες με σκοπό να εφαρμόσουν πολύ βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Η ένταση στην περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ έχει αυξηθεί πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες, καθώς γίνονται μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με τηλεφωνική πληροφόρηση που έχουμε:
- Στην περιοχή έχουν μεταβεί περί τις 17 διμοιρίες ΜΑΤ
- Υπάρχουν 60 τραυματισμοί πολιτών από την αστυνομική καταστολή.
- Έχει τραυματιστεί ο δήμαρχος Κερατέας, ο οποίος βρισκόταν αναίσθητος από χρήση χημικών επί ένα 45λεπτο.
- Έχουν ριφθεί δύο βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν κάνει πολύ μεγάλη χρήση χημικών (αδιακρίτως) αλλά και βομβών κρότου-λάμψης. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έχουν χτυπηθεί έως και μητέρες και παιδιά.

1 σχόλιο:

ΟΧΙ ΧΥΤΑ είπε...

To ίδιο ακριβώς σκηνικό παίχτηκε και πριν από 1,5 χρόνο στο Γραμματικό. 'Ηρθε ο εργολάβος με τα Ματ και χτυπούσαν χωρίς διάκριση για να μπουν να καταστρέψουν έναν εξ ίσου πανέμορφο χώρο, δίπλα στη θάλασσα, με αρχαία τα οποία δόθηκε εντολή από τον Γερουλάνο να θαφτούν στα σκουπίδια.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πρέπει όλοι να καταλάβουμε πού ζούμε και ποιοί μας κυβερνούν. Και οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν ανάγκη συμπαράστασης στον μέχρι τέλους αγώνα τους.

oxixyta.blogspot.com

Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας, να ακουστούμε μέχρι τον ουρανό.