Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου: Για τις αθλιότητες μιας υφυπουργού

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου είτε παραπληροφορεί είτε δε γνωρίζει την κατάσταση στη δημόσια παιδεία. Ό,τι από τα δύο ισχύει είναι σίγουρα επικίνδυνο. Σε πρωινές της δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ (μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη στο http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=208810), δήλωσε με περισσό θράσος πως οφείλονται δεδουλευμένα το πολύ στο 20-25% των αναπληρωτών, πως μέχρι αύριο θα έχει δρομολογηθεί η πληρωμή των περισσότερων αναπληρωτών και πως δεν πρέπει να κάνουν επίσχεση εργασίας οι αναπληρωτές επειδή η επίσχεση εργασίας δεν έχει λογική στο δημόσιο…. Εκεί που προφανώς είναι λογικό να δουλεύεις αμισθί…
Να πληροφορήσουμε λοιπόν την κ. Χριστοφιλοπούλου τα εξής:

Α. Εξόφληση δεδουλευμένων (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) έχει γίνει μόνο σε 7 από τις περίπου 65 διευθύνσεις πανελλαδικά. Στις περισσότερες διευθύνσεις είτε οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο είτε από τον Οκτώβριο. Άρα δεν πρόκειται για το 20-25% αλλά για το 90-95%.
Β. Δε μας ενδιαφέρει η δρομολόγηση των διαδικασιών. Όπως δεν ενδιαφέρει τους δανειστές μας, τους ιδιοκτήτες των σπιτιών μας, το Υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π. Μας ενδιαφέρει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Κι αυτό επειδή η «δρομολόγηση της διαδικασίας» είναι πολύ πιθανό να διαρκέσει από εβδομάδες έως μήνες.
Γ. Η επίσχεση εργασίας είναι νόμιμο δικαίωμα και ασκείται από τον εργαζόμενο σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβίασης όρων της σύμβασης. Η περίπτωση οφειλής δεδουλευμένων είναι η πιο κραυγαλέα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η πληρωμή σε κάποιες διευθύνσεις τις τελευταίες μέρες προέκυψε ακριβώς από την επίσχεση εργασίας και την πίεση που ασκήθηκε. Μπορεί να «ξαφνιάζεστε» αλλά και το δημόσιο είναι κακοπληρωτής όταν πρόκειται για μισθούς εργαζομένων. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη, εμείς λέμε μόνο το εξής: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».
Δ. Η όποια αποπληρωμή προέκυψε ακριβώς λόγω των αγώνων, των κινητοποιήσεων και των πιέσεων του προηγούμενου διαστήματος (συμπεριλαμβανομένης και της επίσχεσης εργασίας). Σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα θα περιμέναμε τον Αη Βασίλη…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: