Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 πμ

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ έφεραν τον εφιάλτη στην καθημερινότητά μας. Με νέα επικαιροποιημένα μνημόνια βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχια και την εξαθλίωση κάθε λαϊκή οικογένεια. Με κατεπείγοντα μέτρα επιτίθενται ξανά στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στην εργασία, στην παιδεία. Συντρίβουν κάθε δικαίωμα, ξεπουλούν, ιδιωτικοποιούν και ιδιοποιούνται κάθε κοινωνικό φυσικό πόρο και αγαθό. Η χώρα είναι έρμαιο των δανειστών-δυναστών και ο λαός και η νεολαία  σπρώχνονται σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Ταυτόχρονα το σύστημα και η κυβέρνηση του αντιμετωπίζει με ολοένα πιο άγρια καταστολή τους λαϊκούς αγώνες, όπως έδειξε η επιστράτευση των ναυτεργατών και τα στρατιωτικού τύπου μέτρα ενάντια στις κινητοποιήσεις νεολαίας-εργαζομένων για την 6η Δεκέμβρη.
Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα είναι σαρωτική ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση:
·       Κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων νοσοκομείων, σχολείων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Κόβουν παροχές, μεταθέτουν το κόστος στις πλάτες του λαού τον οδηγούν όλο και πιο πολύ στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.
·       Ξεπουλούν-ιδιωτικοποιούν τις ΔΕΚΟ, αυξάνουν το κόστος υπηρεσιών, καταργούν διευκολύνσεις προς το λαό.
·       Μαζί με το νέο μισθολόγιο, που σημαίνει νέα επιδρομή στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, προωθούν νέα ληστεία σε δώρα και μερίσματα στους συνταξιούχους, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων.
Αυτή ακριβώς την πολιτική προωθεί και κλιμακώνει το «πλαίσιο αρχών» που ανακοίνωσε το ΥΠΔΒΜΘ στις 1/12, απαιτώντας «επεξεργασμένες απαντήσεις» ως τις 10/12, για να εμφανιστεί ότι «κάνει διάλογο» σχετικά με την εφαρμογή της! Την πολιτική που το πραγματικό της περιεχόμενο είναι: ●  Διάλυση της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης 
● Συντριβή εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών  
● Κατάργηση στοιχειωδών μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Γενική Απεργία της 15/12, δεν πρέπει να είναι μια ντουφεκιά στον αέρα! Αντίθετα, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει ένα γενικευμένο λαϊκό ξεσηκωμό καταδίκης των μνημονίων, της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων του συστήματος (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία)  που στηρίζουν την λεηλασία του λαού και της χώρας. Πρέπει και μπορεί να βγάλει στο δρόμο την εκτεταμένη λαϊκή οργή, να τρομοκρατήσει το σύστημα και την κυβέρνηση του, να αφαιρέσει έδαφος και προσχήματα από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία. Να ενωθεί με τους αγώνες των λαών και της νεολαίας σε Ιρλανδία,  Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, που μάχονται απέναντι στην ίδια πολιτική, ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Να γίνει αφετηρία ενός παρατεταμένου αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας.
Για αυτό η μάχη της Γενικής Απεργίας της 15/12, πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου. Σε κάθε σχολείο να οργανωθούν συζητήσεις, να αναρτηθούν πανό και ανακοινώσεις, να αναπτυχθεί στον πιο μεγάλο βαθμό η αγωνιστική δημιουργικότητα των συναδέλφων, η αλληλεγγύη και η στήριξη για το ξεπέρασμα κάθε εκβιασμού και ηττοπάθειας, κάθε δισταγμού. 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παλεύουμε όλοι, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
Μόνιμη σταθερή δουλειά-αυξήσεις στους μισθούς- ασφάλιση, περίθαλψη- δημόσια δωρεάν παιδεία-ελευθερίες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ            

Δεν υπάρχουν σχόλια: