Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στην "επεισοδιολογία" του ΠΑΜΕ για την πορεία της 17ης Νοέμβρη

Η φετινή επέτειος της 17ης Νοέμβρη επέδειξε ομολογουμένως ένα μαζικότατο "παρών" από κόσμο που συγκεντρώθηκε αρχικά στην πλατεία του Καρλοβάσου και στη συνέχεια σχημάτισε πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι συμμετέχοντες διατράνωσαν, με τη δυναμική τους παρουσία, την οργή και την αγανάκτησή τους στη βαθιά κοινωνική κρίση που επιφέρουν οι κυβερνητικές επιλογές, το Μνημόνιο, η παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ-Τρόικα...
Στιγμιαία παραφωνία στην ειρηνική -όπως πάντα- διαδήλωση στάθηκε οι ενέργεια μεμονωμένων ατόμων, να πετάξουν πέτρες (δύο, που δε βρήκαν καν το στόχο τους) προς ένα τραπεζικό υποκατάστημα. Το επεισόδιο έγινε άμεσα αντιληπτό από τους ανθρώπους του μπλοκ της "Πρωτοβουλίας" και άμεσα επίσης διευθετήθηκε με τους συγκεκριμένους διαδηλωτές. Η πορεία συνέχισε κανονικά χωρίς να συμβεί κάτι άλλο και έληξε και πάλι στην πλατεία του Καρλοβάσου.
Η μεγάλη "παραφωνία" όμως ακολούθησε από την επόμενη μέρα, όταν διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι είχε ήδη ξεκινήσει εκ μέρους του ΠΑΜΕ (ανακοινώσεις, ραδιόφωνα κ.τ.λ.) μια φοβερή δυσφήμιση του μπλοκ της "Πρωτοβουλίας" με απίστευτα ψεύδη για το είδος και την έκταση των επεισοδίων!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα καθώς: α) κανείς από το ΠΑΜΕ δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό ούτε παρακολούθησε την εξέλιξή του και πόσο μάλλον δεν επιδίωξαν ενημέρωση,
β) θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις, πόσο μάλλον κατασκευασμένες (που στοχεύουν στη μικρόψυχη προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεών τους), μπορεί να έχουν δύο αποτελέσματα: να βγάλουν τελικά οι ίδιοι την Αστυνομία στο δρόμο και επίσης να αποτρέψουν τον κόσμο από το να συνεχίσει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές δε συνάδουν στο ελάχιστο με την ιδιότητα του πραγματικού και του αλληλέγγυου αγωνιστή και τις καταδικάζουμε κατάφωρα ως ενέργειες εκτυλισσόμενες στο πλαίσιο άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Ως απάντηση στο ΠΑΜΕ, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Νεολαίας για την ανατροπή του Μνημονίου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


"Η συγκέντρωση και η διαδήλωση για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο Καρλόβασι, υπήρξε η μεγαλύτερη και μαχητικότερη των τελευταίων χρόνων, αναδεικνύοντας και στη Σάμο –όπως και σε όλη τη χώρα- τη μαζική οργή και τις πλατιές αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε.
Η «Πρωτοβουλία», συμμετείχε δραστήρια στην προετοιμασία της εκδήλωσης, με καλέσματα μέσω πανό και ανακοινώσεων στη νεολαία και τους εργαζόμενους της περιοχής. Με μαζικό μπλοκ δεκάδων φοιτητών-μαθητών- εργαζομένων, που κινήθηκε συγκροτημένα σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης και με τα συνθήματα του έδωσε παλμό στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση.
Θλιβερή παραφωνία σε αυτό το αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται, υπήρξε η προσπάθεια του ΠΑΜΕ μέσω ανακοινώσεων και απανωτών συνεντεύξεων στελεχών του σε τοπικά ραδιόφωνα την επόμενη μέρα 18/11, να κατασκευάσει σκηνικό επεισοδιολογίας και φόβου, να τροφοδοτήσει συκοφαντίες για μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας, και τελικά να υποδείξει-έμμεσα αλλά σαφώς- την Πρωτοβουλία ως «θύλακα εκτροπών και ταραχών». Στην αγωνία τους να εμφανίσουν «σκοτεινές δυνάμεις», ξεπέρασαν ακόμα και την Αστυνομική Διεύθυνση Καρλοβάσου που δήλωσε ότι «δεν αντιλήφθηκε κανένα επεισόδιο και δεν έγινε καμιά καταγγελία»!
Αυτή η πρακτική της αντιγραφής των πιο άθλιων μεθόδων που χρησιμοποιούν τα μεγάλα ΜΜΕ για τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων, βρήκε αφορμή για να εκδηλωθεί τις δύο πέτρες, αλλά η αιτία της προϋπήρχε: Είναι η θέση «πας μη ΠΑΜΕ βάρβαρος», είναι η απαίτηση η πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας να εκδηλώνεται αν και όταν θέλει το ΠΑΜΕ, και μόνο με τις θέσεις του ΠΑΜΕ!
Η Πρωτοβουλία, θα συνεχίσει πιο μαχητικά τη δράση της για να συμβάλλει στην απόκρουση-ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Θα συνεχίσει επίμονα να επιδιώκει την ευρύτερη κοινή δράση κάθε δύναμης που δηλώνει πως θέλει να υπηρετήσει το κίνημα και την υπόθεση λαού και νεολαίας.
Κυβέρνηση-τρόικα και όλες οι δυνάμεις του συστήματος, θα συνεχίσουν στη γραμμή της σφαγής των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Πολιτικές λογικές και πρακτικές που θέλουν να ηττηθεί κάθε προσπάθεια συσπείρωσης και αντίστασης των μαζών, για να «νικήσει» ο φορέας τους, αποτελούν αντικειμενικά στήριγμα της γραμμής της επίθεσης. Ας αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΜΕ τι θέλει να υπηρετήσει."


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -ΝΕΟΛΑΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 20-11-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: